19.4 C
Athens
Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, 2024

Εστιασμένος υπέρηχος: Μια νέα μέθοδος για την καταπολέμηση του Αλτσχάιμερ

Ο Δρ Neal Kassell, από το Focused Ultrasound Foundation, θεωρεί τον εστιασμένο υπέρηχο ως μια τεχνολογία που μπορεί να αλλάξει τη ζωή για εκατομμύρια, είπε στο Warp News. Αυτή η τεχνική, παρόμοια με τη χρήση μεγεθυντικού φακού για την εστίαση των ακτίνων φωτός, συγκεντρώνει τα υπερηχητικά κύματα σε μια συγκεκριμένη περιοχή του σώματος ή του εγκεφάλου. Το εστιασμένο υπερηχογράφημα είναι μη επεμβατική μέθοδος για την αντιμετώπιση ιατρικών προβλημάτων χωρίς την ανάγκη χειρουργικών επεμβάσεων, όπως το άνοιγμα του κρανίου.

iperixos alzheimer

Εστιασμένος υπέρηχος στην ανακάλυψη για το Αλτσχάιμερ

Στο πλαίσιο της νόσου Αλτσχάιμερ, ο εστιασμένος υπέρηχος παίζει καθοριστικό ρόλο. Μια κλινική δοκιμή με επικεφαλής τον Δρ. Αλί Ρεζάι στο Ινστιτούτο Νευροεπιστημών Rockefeller University West Virginia δοκιμάζει την αποτελεσματικότητα αυτής της τεχνολογίας. Ανοίγοντας τον αιματοεγκεφαλικό φραγμό, ο εστιασμένος υπέρηχος επιτρέπει σε υψηλότερες συγκεντρώσεις φαρμάκων για το Alzheimer, όπως το μονοκλωνικό αντίσωμα aducanumab, να διεισδύσουν στον εγκέφαλο. Αυτή η μέθοδος στοχεύει στην επιτάχυνση της κάθαρσης των πλακών αμυλοειδούς-βήτα, ένα κύριο χαρακτηριστικό της νόσου του Αλτσχάιμερ.

Εντυπωσιακά αρχικά αποτελέσματα

Η πρώτη φάση της δοκιμής, στην οποία συμμετείχαν ασθενείς με ήπια νόσο Αλτσχάιμερ, χρησιμοποίησε εστιασμένο υπερηχογράφημα σε συνδυασμό με μηνιαίες εγχύσεις aducanumab. Τα αποτελέσματα έδειξαν μείωση 32 τοις εκατό στην πλάκα αμυλοειδούς-βήτα, σε περιοχές που υποβλήθηκαν σε θεραπεία με υπερήχους σε σύγκριση με περιοχές που δεν υποβλήθηκαν σε θεραπεία. Αυτή η προσέγγιση θα μπορούσε να βελτιώσει σημαντικά την αποτελεσματικότητα χορήγησης φαρμάκων στη θεραπεία του Αλτσχάιμερ.

Διεύρυνση των δυνατοτήτων του εστιασμένου υπερήχου

Οι εστιασμένες εφαρμογές υπερήχων εκτείνονται πέρα από τη νόσο του Αλτσχάιμερ. Ο Δρ. Kassell υπογραμμίζει την ευελιξία του, συμπεριλαμβανομένων θεραπειών για διάφορους καρκίνους, νευροεκφυλιστικές ασθένειες όπως το Πάρκινσον και το ALS, ψυχιατρικές διαταραχές και διάφορους τύπους πόνου. Η τεχνολογία έχει εξελιχθεί γρήγορα. από την κατανόηση πέντε τρόπων με τους οποίους θα μπορούσε να επηρεάσει τον ιστό πριν από δέκα χρόνια έως τα 30 σήμερα, επεκτείνοντας τις δυνατότητές του να θεραπεύσει ένα ευρύ φάσμα σοβαρών ιατρικών διαταραχών.

yperixos alzheimer

Κοιτάζοντας μπροστά

Αυτή η μελέτη για το Αλτσχάιμερ είναι ένα βήμα προς τα εμπρός σε έναν τομέα όπου ο εστιασμένος υπέρηχος κερδίζει δυναμική. Με περισσότερα από 170 έργα έρευνας, ανάπτυξης & εμπορευματοποίησης παγκοσμίως, αυτή η τεχνολογία θα μπορούσε να βοηθήσει στη θεραπεία πολλών ασθενειών. Η πρόοδος στην έρευνα για το Αλτσχάιμερ είναι ιδιαίτερα ελπιδοφόρα, προσφέροντας ελπίδα για πιο αποτελεσματικές θεραπείες για εκατομμύρια ανθρώπους που ζουν με την πάθηση.

Συντάκτης

Δείτε Επίσης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταία άρθρα