21.5 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Ισραήλ πρωθυπουργός: Με το Ισραήλ σε αναταραχή, ο Νετανιάχου νοσηλεύεται για βηματοδότη

Οι γιατροί είπαν ότι ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου «τα πάει πολύ καλά» μετά την απροσδόκητη διαδικασία νωρίς την Κυριακή, αλλά η είδηση ​​επιδείνωσε το χάος σχετικά με ένα κυβερνητικό σχέδιο για τον περιορισμό της δικαστικής εξουσίας. Με τη χώρα του να βρίσκεται στην κόψη του μαχαιριού για την εκστρατεία του να χαλιναγωγήσει την εξουσία του δικαστικού σώματος, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο νωρίς το πρωί της Κυριακής για να του τοποθετηθεί βηματοδότης καρδιάς.

israil 2

Η διαδικασία διεξήχθη ώρες πριν συναντηθούν τα μέλη του Κοινοβουλίου για να συζητήσουν ένα μέτρο που οι αντίπαλοι θεωρούν τίποτα λιγότερο από Ρουβίκωνα για τη δημοκρατία τους: έναν νόμο που περιορίζει την εξουσία του Ανώτατου Δικαστηρίου του Ισραήλ να ανατρέπει κυβερνητικές αποφάσεις και διορισμούς. Η δεσμευτική ψηφοφορία για το νομοσχέδιο έχει προγραμματιστεί για τη Δευτέρα. Καθώς οι αντικυβερνητικοί διαδηλωτές κατασκήνωσαν τη νύχτα κοντά στο κτίριο του Κοινοβουλίου σε μια αντιπαράθεση την τελευταία στιγμή για τη νομοθεσία, το γραφείο του κ. Νετανιάχου ανακοίνωσε ότι είχε υποβληθεί στη διαδικασία. Ήταν η δεύτερη φορά μέσα σε λίγο περισσότερο από μια εβδομάδα που ο πρωθυπουργός, ο οποίος είναι 73 ετών, νοσηλευόταν στο νοσοκομείο.

Την πρώτη φορά πήγε για τσεκ-απ μετά από λιποθυμικό επεισόδιο και οι γιατροί του έδωσαν καρδιομόνιτορ. Αυτό το Σαββατοκύριακο, επέστρεψε στο νοσοκομείο αφού η συσκευή εντόπισε μια ανωμαλία και οι γιατροί εγκατέστησαν έναν βηματοδότη για να βοηθήσουν στη ρύθμιση του καρδιακού παλμού του. Οι γιατροί στο Ιατρικό Κέντρο Sheba, ανατολικά του Τελ Αβίβ, δήλωσαν το πρωί της Κυριακής ότι η απροσδόκητη διαδικασία ήταν επιτυχής και ότι «ο πρωθυπουργός τα πάει πολύ καλά». Ωστόσο, ο κ. Νετανιάχου αναμενόταν να παραμείνει στο νοσοκομείο τουλάχιστον μέχρι τη Δευτέρα, δήλωσε εκπρόσωπος του νοσοκομείου. Ήταν μια ακόμη ρυτίδα για μια χώρα ήδη σε αναταραχή.

Αργότερα την Κυριακή, διαδηλωτές και στις δύο πλευρές της συζήτησης ξεχύθηκαν στους δρόμους και πραγματοποίησαν μαζικές, ανταγωνιστικές διαδηλώσεις στην Ιερουσαλήμ και το Τελ Αβίβ, και το κύριο εργατικό σωματείο υπέβαλε μια συμβιβαστική πρόταση ως μέρος μιας προσπάθειας να αποτρέψει μια γενική απεργία. Χιλιάδες στρατιωτικοί έφεδροι έχουν προειδοποιήσει τις τελευταίες ημέρες ότι θα αρνηθούν να προσφερθούν εθελοντικά για υπηρεσία εάν προχωρήσει η δικαστική αναθεώρηση.

israil 1

Ένας πρώην πρόεδρος του Ισραήλ, ο Ρουβέν Ρίβλιν, κάλεσε τον κ. Νετανιάχου να «σώσει τον λαό μας από το σημείο του εμφυλίου πολέμου» και ο Ισαάκ Χέρτζογκ, ο σημερινός πρόεδρος (η θέση είναι ουσιαστικά πρωταγωνιστής), ξεκίνησε έναν γύρο έκτακτων συναντήσεων με πολιτικούς ηγέτες την Κυριακή το βράδυ σε μια προσπάθεια της 11ης ώρας να μεσολαβήσει σε έναν συμβιβασμό.

Συντάκτης

Δείτε Επίσης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταία άρθρα