19.9 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Θερμοπληξία: Νεκρός εργαζόμενος του δήμου Καλλιθέας – 31 κρούσματα θερμοπληξίας την Κυριακή

Τραγωδία στην Καλλιθέα, πολύ πιθανόν σχετιζόμενη με τις ακραίες καιρικές συνθήκες που επικρατούν τις τελευταίες ημέρες στη χώρα μας. Ένας 49χρονος εργαζόμενος του δήμου Καλλιθέας βρέθηκε περί ώρας 16:45 την Κυριακή στην παιδική χαρά που βρίσκεται μεταξύ των οδών Σπάρτης και Περικλέους στην Καλλιθέα, έτσι ώστε να την ανοίξει. Αφού ξεκλείδωσε την είσοδο της παιδικής χαράς της οδού Σπάρτης, διήνυσε μια απόσταση περίπου 50 μέτρων μέσα στην παιδική χαρα μέχρι να φτάσει στην δεύτερη είσοδο της παιδικής χαράς στην οδό Περικλέους, όπως αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες, και εκεί κατά την την προσπάθεια του να ξεκλειδώσει το λουκέτο, κατέρρευσε.

thermoplixia kallithea

Οι περίοικοι ειδοποίησαν αμέσως το ΕΚΑΒ και πράγματι σε ελάχιστα λεπτά – ώρα περίπου 17:15 – έφτασαν στο σημείο ομάδα ΔΙ.ΑΣ, ένα περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ, καθώς και ένας δικυκλιστής διασώστης του ΕΚΑΒ. Ο διασώστης οποίος σύμφωνα με τις μαρτυρίες, έδωσε υπεράνθρωπη μάχη επί περίπου 20 λεπτά εφαρμόζοντας ΚΑΡΠΑ και με την χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή, χωρίς όμως αποτέλεσμα, η καρδιά του άτυχου εργαζόμενου του δήμου Καλλιθέας τον είχε εγκαταλείψει. Στη συνέχεια, στο σημείο έφτασε και ένα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ καθώς και ο αδερφός του 49χρονου.

Ο 49χρονος διεκομίσθη στο Λαϊκό Νοσοκομείο όπου εκεί διαπιστώθηκε ο θάνατος του, ο άτυχος εργαζόμενος του δήμου Καλλιθέας υπέστη καρδιακή ανακοπή, πιθανότατα λόγω θερμοπληξίας. Ο εργαζόμενος αντιμετώπιζε αρκετά προβλήματα υγείας και ανήκε σε ευπαθή ομάδα.

kausonas 6

Θερμοκρασία ρεκόρ – 31 κρούσματα θερμοπληξίας μόνο την Κυριακή

Χτες Κυριακή ο υδράργυρος κατέγραψε θερμοκρασίες ρεκόρ σε πολλά σημεία ανά την επικράτεια. Ως απόρροια, διακομίσθηκαν στα εφημερεύοντα νοσοκομεία (από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ) 31 περιστατικά με θερμοπληξία. Από την περασμένη Τετάρτη, οπότε και ξεκίνησε την επέλασή του το νέο κύμα καύσωνα, έχουν καταγραφεί 104 περιστατικά, στα οποία το ΕΚΑΒ διακόμισε πολίτες στα νοσοκομεία, ενώ εκτιμάται ότι ήταν πολύ περισσότεροι αυτοί που αντιμετώπισαν πρόβλημα, αλλά δεν έσπευσαν να ζητήσουν ιατρική βοήθεια.

Και τις επόμενες μέρες αναμένεται να υπάρξει «εκτόξευση» του υδραργύρου, που ενδεχομένως θα φτάσει και τους 48 βαθμούς Κελσίου, με το υπουργείο Υγείας να κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τις ευπαθείς ομάδες αλλά και για τον γενικό πληθυσμό, που μόνο αψήφιστα δεν θα πρέπει να λάβει τον καύσωνα.

Συντάκτης

Δείτε Επίσης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταία άρθρα