19.7 C
Athens
Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, 2024

Αμερικανική Ένωση Νοσηλευτών: Προτρέπει τα παιδιά και τους ενήλικες να εμβολιαστούν

Αμερικανική Ένωση Νοσηλευτών: «Η Αμερικανική Ένωση Νοσηλευτών (ANA) συνεχίζει να προτρέπει όλους τους δικαιούχους ενήλικες και τα παιδιά να εμβολιαστούν κατά του COVID-19, της λοίμωξης του αναπνευστικού συγκυτιακού ιού (RSV), της γρίπης και, εάν είναι επιλέξιμοι, να λάβουν αναμνηστικό», ανακοίνωσε η ένωση σε δελτίο ειδήσεων. «Το CDC αναφέρει ότι, ενώ η δραστηριότητα των αναπνευστικών ασθενειών και η κυκλοφορία νέων παραλλαγών αυξάνεται στις Ηνωμένες Πολιτείες, τα ποσοστά εμβολιασμού για τον COVID-19, τη γρίπη και τον RSV παραμένουν χαμηλά».

vac 2

Σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) που εδρεύουν στην Ατλάντα, συνολικά 1.167.210 άνθρωποι έχουν πεθάνει λόγω του COVID-19 από την 1η Ιανουαρίου 2020. Συνολικά 35.801 άτομα νοσηλεύτηκαν λόγω του ιού μόνο την περασμένη εβδομάδα, καθώς οι Η.Π.Α. σημειώνουν σημαντική αύξηση των κρουσμάτων. “Επιπλέον, η παραλλαγή JN.1, η οποία εντοπίστηκε μόλις τον Σεπτέμβριο, αντιπροσωπεύει το 39% των περιπτώσεων σύμφωνα με αναφορές πριν από τις διακοπές από το CDC”, σημείωσε η Αμερικανική Ένωση Νοσηλευτών ANA. «Παρά το γεγονός ότι τα περισσότερα νοσοκομεία και υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης έχουν χαλαρώσει ή εξαλείψει τις απαιτήσεις κάλυψης την περασμένη άνοιξη, ορισμένα συστήματα υγείας επαναφέρουν τις απαιτήσεις μάσκας για να επιβραδύνουν την εξάπλωση της λοίμωξης, δεδομένων των αυξανόμενων περιπτώσεων αναπνευστικών ασθενειών, νοσηλειών, ακόμη και θανάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες».

vac a 1

Η Αμερικανική Ένωση Νοσηλευτών ANA κάλεσε επίσης τους νοσηλευτές να βοηθήσουν στη διάδοση της ευαισθητοποίησης σχετικά με τη σημασία του εμβολιασμού ενόψει της πανδημίας COVID-19. “Η Αμερικανική Ένωση Νοσηλευτών ANA, σε ευθυγράμμιση με τη μακροχρόνια θέση της για τους εμβολιασμούς, τονίζει ότι η αποτελεσματική προστασία της δημόσιας υγείας απαιτεί όλα τα άτομα να λαμβάνουν εμβολιασμούς έναντι ασθενειών που μπορούν να προληφθούν με εμβόλια”, η πρόεδρος της Αμερικανικής Ένωσης Νοσηλευτών ANA Jennifer Mensik Kennedy, Ph.D., MBA, RN, NEA-BC , είπε ο FAAN σε δελτίο τύπου. «Λαμβάνοντας υπόψη την αυξανόμενη δραστηριότητα του αναπνευστικού ιού, η Αμερικανική Ένωση Νοσηλευτών ANA καλεί τους νοσηλευτές να συνεχίσουν να εκπαιδεύουν το κοινό και να υποστηρίζουν τεκμηριωμένα μέτρα πρόληψης ως ηθικό τους καθήκον να προστατεύουν τους ασθενείς και τις κοινότητές τους».

Συντάκτης

Δείτε Επίσης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταία άρθρα