24.4 C
Athens
Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, 2024

Tips οικειότητας για άτομα που θέλουν να πειραματίζονται

Η εξερεύνηση νέων μορφών οικειότητας μπορεί να είναι συναρπαστική και ανταποδοτική για τους συνεργάτες που θέλουν να εμβαθύνουν τη σύνδεσή τους. Ακολουθούν ορισμένες γενικευμένες συμβουλές για όσους θέλουν να πειραματιστούν με νέα στοιχεία στη στενή τους σεξουαλική σχέση:

sexoualiki oikeiotita

  • Ανοιχτή επικοινωνία: Ξεκινήστε με έναν ειλικρινή διάλογο σχετικά με τις επιθυμίες, τα όρια και τους φόβους σας. Είναι σημαντικό και οι δύο σύντροφοι να αισθάνονται ότι ακούγονται και σεβάζονται σε κάθε εξερεύνηση.
  • Εκπαιδεύστε τον εαυτό σας: Ερευνήστε μαζί. Διαβάστε βιβλία, παρακολουθήστε εκπαιδευτικά βίντεο και παρακολουθήστε ακόμη και εργαστήρια. Η γνώση μπορεί να είναι ενδυναμωτική και μπορεί να κάνει τον πειραματισμό λιγότερο τρομακτικό.
  • Ξεκινήστε αργά: Εισαγάγετε νέες δραστηριότητες σταδιακά. Αυτό μπορεί να είναι οτιδήποτε από τη δοκιμή μιας νέας μορφής στοργής μέχρι την εξερεύνηση κοινών φαντασιώσεων. Η βιασύνη μπορεί να οδηγήσει σε δυσφορία ή άγχος, κάτι που είναι αντιπαραγωγικό.
  • Συναίνεση και άνεση: Η συνεχής, ενθουσιώδης συναίνεση είναι απαραίτητη. Και τα δύο μέρη θα πρέπει να αισθάνονται άνετα με τον πειραματισμό και να έχουν την ελευθερία να κάνουν παύση ή να σταματήσουν σε οποιοδήποτε σημείο.
  • Δημιουργία ασφαλούς λέξης: Μια ασφαλής λέξη είναι μια προκαθορισμένη λέξη ή σήμα που μπορεί να χρησιμοποιήσει οποιοσδήποτε συνεργάτης ανά πάσα στιγμή για παύση ή διακοπή της δραστηριότητας. Είναι ένα ζωτικό εργαλείο για να διασφαλιστεί ότι και οι δύο σύντροφοι αισθάνονται ασφαλείς.
  • Αναλογιστείτε τις εμπειρίες: Αφού πειραματιστείτε, συζητήστε τι σας άρεσε, τι όχι και τι θα θέλατε να δοκιμάσετε διαφορετικά την επόμενη φορά. Αυτός ο προβληματισμός μπορεί να είναι από μόνος του μια μορφή οικειότητας.
  • Δώστε προτεραιότητα στην ασφάλεια: Η σωματική ασφάλεια είναι πρωταρχικής σημασίας. Αυτό σημαίνει να χρησιμοποιείτε προστασία, να έχετε τον απαραίτητο εξοπλισμό ασφαλείας και να γνωρίζετε τους φυσικούς περιορισμούς και των δύο σεξουαλικών συντρόφων.
  • Διατηρήστε την οικειότητα: Βεβαιωθείτε ότι ο πειραματισμός είναι μόνο μια πτυχή της οικειότητάς σας. Συνεχίστε να καλλιεργείτε τη συναισθηματική σας σύνδεση, να περνάτε ποιοτικό χρόνο μαζί και να εκδηλώνετε στοργή.
  • Σεβαστείτε ο ένας το ταξίδι του άλλου: Να θυμάστε ότι τα επίπεδα άνεσης μπορούν να αλλάξουν και μόνο και μόνο επειδή κάτι ήταν ευχάριστο κάποτε δεν σημαίνει ότι θα είναι και πάλι. Ο σεβασμός για το ταξίδι κάθε συντρόφου είναι ζωτικής σημασίας.
  • Αναζητήστε επαγγελματική καθοδήγηση: Μη διστάσετε να συμβουλευτείτε έναν πιστοποιημένο σεξοθεραπευτή ή σύμβουλο για επαγγελματικές συμβουλές προσαρμοσμένες στη συγκεκριμένη περίπτωσή σας.

1 sex 4

Ο πειραματισμός μέσα σε μια οικεία σχέση απαιτεί εμπιστοσύνη, αμοιβαίο σεβασμό και αίσθηση περιπέτειας. Είναι ένα ταξίδι που μπορεί να ενισχύσει τους δεσμούς όταν πλοηγείστε προσεκτικά και με αγάπη.

Συντάκτης

Δείτε Επίσης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταία άρθρα