22.4 C
Athens
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

Εγκυμοσύνη εξάψεις: Γιατί νιώθω ζέστη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Όταν οι γυναίκες μένουν έγκυες, μπορεί να εμφανίσουν πρωινή ναυτία, εναλλαγές της διάθεσης, ζάλη, οσφυαλγία, εξάντληση και πρησμένους αστραγάλους. Κάποιες μπορεί ακόμη και να υπερθερμανθούν ενώ είναι έγκυες. Μπορεί να ιδρώνουν πολύ, να αισθάνονται πιο ζεστά στο άγγιγμα και να έχουν κοκκινισμένο δέρμα. Η παραμονή ενυδατωμένη, η χρήση υφασμάτων που αναπνέουν και η αποφυγή της υπερβολικής ζέστης μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση της ταλαιπωρίας και να εξασφαλίσει μια πιο άνετη εμπειρία για τις μέλλουσες μητέρες. Αλλά πρώτα, ας μάθουμε γιατί οι γυναίκες αισθάνονται ζεστές κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και πώς επηρεάζει το μωρό.

egkios 1

Γιατί οι γυναίκες αισθάνονται ζέστη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Το αίσθημα ζέστης κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι ένα σύνηθες φαινόμενο. Είναι μια φυσιολογική πτυχή της εγκυμοσύνης, λένε οι γυναικολόγοι. Οι κύριες αιτίες είναι:

1. Ορμονικές διακυμάνσεις

Η αύξηση των επιπέδων προγεστερόνης προκαλεί αγγειοδιαστολή, η οποία είναι η διεύρυνση των αιμοφόρων αγγείων λόγω της χαλάρωσης των μυϊκών τοιχωμάτων των αιμοφόρων αγγείων. Ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος και δημιουργεί μια αίσθηση ζεστασιάς.

2. Αυξημένη ροή αίματος

Όταν η μήτρα διαστέλλεται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, ασκεί πίεση στα αιμοφόρα αγγεία. Εντείνει τη θερμοκρασία του σώματος, λέει ο ειδικός.

3. Αυξημένος μεταβολικός ρυθμός

Όταν κρατάτε ένα μωρό, υπάρχει αυξημένη ανάγκη για θερμίδες. Η διατροφή και οι θερμίδες σας μοιράζονται με το μωρό σας, έτσι ο μεταβολισμός σας αυξάνεται. Καθώς υπάρχει αυξημένη παραγωγή ενέργειας, μπορεί να βιώσετε πιο έντονες αισθήσεις θερμότητας.

4. Αύξηση βάρους

Η αύξηση βάρους κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι φυσιολογική, αλλά μπορεί επίσης να σας κάνει να αισθάνεστε καυτή. Καθώς κουβαλάτε περισσότερο βάρος, η καρδιά σας αρχίζει να εργάζεται σκληρότερα για να υποστηρίξει το μωρό σας. Όλα αυτά μπορούν να συμβάλουν στην υπερθέρμανση.

egkios 2

Πώς επηρεάζει η υπερθέρμανση ένα μωρό κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Εάν η κεντρική θερμοκρασία του σώματός σας φτάσει τους 102 βαθμούς Φαρενάιτ, μπορεί να είναι πολύ ζεστό για το μωρό σας. Η υπερθέρμανση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, ιδιαίτερα στο πρώτο τρίμηνο, αυξάνει τον κίνδυνο ελαττωμάτων του νευρικού σωλήνα στο αναπτυσσόμενο έμβρυο, λένε οι ειδικοί. Σύμφωνα με μια μελέτη του 2018 που δημοσιεύτηκε στο Birth Defects Research, τέτοια ελαττώματα είναι οι δεύτερες πιο συχνές συγγενείς δυσπλασίες στους ανθρώπους που επηρεάζουν την ανάπτυξη του κεντρικού νευρικού συστήματος.

Συντάκτης

Δείτε Επίσης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταία άρθρα