19.6 C
Athens
Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου, 2024

Καρότο συνταγή: Μια πεντανόστιμη συνταγή με κύριο συστατικό το καρότο

Αυτή η καρυκευμένη σούπα με καρότο και φακές με γάλα καρύδας προσφέρει ένα αρμονικό μείγμα γήινης γλυκύτητας από τα καρότα, την πλούσια σε πρωτεΐνες καλοσύνη των φακών και τον κρεμώδη πλούτο του γάλακτος καρύδας. Τα αρωματικά μπαχαρικά προσθέτουν βάθος και ζεστασιά, δημιουργώντας μια ανακουφιστική και χορταστική σούπα. Γαρνιρισμένο με φρέσκο κόλιανδρο και φρυγανισμένες νιφάδες καρύδας, αυτό το ζωντανό πιάτο δεν είναι μόνο νόστιμο αλλά και οπτικά ελκυστικό, καθιστώντας το μια τέλεια επιλογή για ένα υγιεινό και γευστικό γεύμα. Σερβίρεται με ψωμί κρούστας για μια απολαυστική γαστρονομική εμπειρία.

karoto 3

Συστατικά:

  • 2 φλιτζάνια καρότα, καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους
  • 1 φλιτζάνι κόκκινες φακές, ξεπλυμένες και στραγγισμένες
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κουτί (14 oz) γάλα καρύδας
  • 4 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κύμινο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κόλιανδρο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού καπνιστή πάπρικα
  • Αλάτι και πιπέρι για να γευτείς
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Φρέσκο κόλιανδρο, ψιλοκομμένο (για γαρνίρισμα)
  • Ψημένες νιφάδες καρύδας (για γαρνίρισμα)

karoto 1 1

Οδηγίες:

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και το σκόρδο, σοτάροντας μέχρι να γίνουν διάφανα και αρωματικά. Προσθέστε τα καρότα σε κύβους και τις κόκκινες φακές, αφήνοντάς τα να ψηθούν για 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Προσθέστε στην κατσαρόλα τριμμένο κύμινο, τριμμένο κόλιανδρο, κουρκουμά, καπνιστή πάπρικα, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά να επικαλυφθούν τα λαχανικά και οι φακές με τα αρωματικά μπαχαρικά. Ρίχνουμε μέσα τον ζωμό λαχανικών και αφήνουμε το μείγμα να πάρει μια βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά για να σιγοβράσει, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να ψηθεί για 15-20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα καρότα και οι φακές. Χρησιμοποιώντας ένα μπλέντερ, ανακατεύουμε τη σούπα μέχρι να γίνει λεία. Εναλλακτικά, μεταφέρετε το μείγμα σε ένα μπλέντερ σε δόσεις και ανακατεύετε μέχρι να γίνει κρέμα. Ρίχνουμε μέσα το γάλα καρύδας, ανακατεύοντας να ενωθούν. Σιγοβράζουμε για άλλα 5-7 λεπτά για να ενωθούν οι γεύσεις. Προσαρμόστε το καρύκευμα αν χρειάζεται και βάλτε τη σούπα με καρυκεύματα και φακές σε μπολ. Γαρνίρετε κάθε μερίδα με ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο και πασπαλίζετε με φρυγανισμένες νιφάδες καρύδας.

 

Συντάκτης

Δείτε Επίσης

Τελευταία άρθρα