19.9 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Αλλεργίες άσθμα: Οι τροφικές αλλεργίες στη βρεφική ηλικία συνδέονται με το παιδικό άσθμα

Η τροφική αλλεργία ως μωρό συνδέεται με άσθμα και μειωμένη πνευμονική λειτουργία αργότερα στην παιδική ηλικία, σύμφωνα με μια παγκόσμια πρώτη μελέτη. Η έρευνα, με επικεφαλής το Murdoch Children’s Research Institute και δημοσιεύτηκε στο Lancet Child & Adolescent Health, διαπίστωσε ότι η τροφική αλλεργία πρώιμης ζωής συσχετίστηκε με αυξημένο κίνδυνο τόσο άσθματος όσο και μειωμένης ανάπτυξης των πνευμόνων στην ηλικία των έξι ετών.

asthma allergia

Η αναπληρώτρια καθηγήτρια του Murdoch Children Rachel Peters είπε ότι αυτή ήταν η πρώτη μελέτη που εξέτασε τη σχέση μεταξύ της επιβεβαιωμένης πρόκλησης τροφικής αλλεργίας στη βρεφική ηλικία και του άσθματος και της κακής υγείας των πνευμόνων αργότερα στην παιδική ηλικία. Στην έρευνα της Μελβούρνης συμμετείχαν 5276 βρέφη από τη μελέτη HealthNuts, τα οποία υποβλήθηκαν σε δερματικές δοκιμές με τσιμπήματα σε κοινά τροφικά αλλεργιογόνα, συμπεριλαμβανομένων των φυστικιών και των αυγών και προκλήσεις από το στόμα για να δοκιμάσουν για τροφική αλλεργία.

Στα έξι χρόνια, τα παιδιά παρακολουθήθηκαν με περαιτέρω τεστ τροφικής αλλεργίας και πνευμονικής λειτουργίας. Η μελέτη διαπίστωσε ότι στην ηλικία των έξι ετών, το 13,7 τοις εκατό ανέφερε διάγνωση άσθματος. Τα μωρά με τροφική αλλεργία είχαν σχεδόν τέσσερις φορές περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν άσθμα στην ηλικία των έξι ετών, σε σύγκριση με τα παιδιά χωρίς τροφική αλλεργία. Ο αντίκτυπος ήταν μεγαλύτερος στα παιδιά των οποίων η τροφική αλλεργία παρέμεινε μέχρι την ηλικία των έξι ετών σε αντίθεση με εκείνα που είχαν ξεπεράσει την αλλεργία τους.

Τα παιδιά με τροφική αλλεργία ήταν επίσης πιο πιθανό να έχουν μειωμένη πνευμονική λειτουργία. Ο αναπληρωτής καθηγητής Peters είπε ότι η τροφική αλλεργία στη βρεφική ηλικία, είτε υποχωρούσε είτε όχι, συνδέεται με χειρότερα αναπνευστικά αποτελέσματα στα παιδιά. «Αυτή η συσχέτιση αφορά το δεδομένο ότι η μειωμένη ανάπτυξη των πνευμόνων στην παιδική ηλικία σχετίζεται με προβλήματα υγείας στην ενήλικη ζωή, συμπεριλαμβανομένων των αναπνευστικών και καρδιακών παθήσεων», είπε.

“Η ανάπτυξη των πνευμόνων σχετίζεται με το ύψος και το βάρος ενός παιδιού και τα παιδιά με τροφική αλλεργία μπορεί να είναι πιο κοντά και ελαφρύτερα σε σύγκριση με τους συνομηλίκους τους χωρίς αλλεργία. Αυτό θα μπορούσε να εξηγήσει τη σχέση μεταξύ τροφικής αλλεργίας και λειτουργίας των πνευμόνων. Υπάρχουν επίσης παρόμοιες ανοσοαποκρίσεις που εμπλέκονται στην ανάπτυξη τόσο της τροφικής αλλεργίας όσο και του άσθματος.

allergies asthma

Η ανάπτυξη των βρεφών με τροφική αλλεργία θα πρέπει να παρακολουθείται. Ενθαρρύνουμε τα παιδιά που αποφεύγουν τα τρόφιμα λόγω της αλλεργίας τους να βρίσκονται υπό την επίβλεψη ενός διαιτολόγου, ώστε να μπορεί να ληφθεί μέριμνα για τη διατροφή για να διασφαλιστεί η υγιής ανάπτυξη.” Η τροφική αλλεργία επηρεάζει το 10 τοις εκατό των μωρών και το 5 τοις εκατό των παιδιών και των εφήβων.

Συντάκτης

Δείτε Επίσης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταία άρθρα