20.6 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

AEGEAN: Μεταβίβασε με επιτυχία το μερίδιό της στην Animawings

Η AEGEAN μεταβίβασε με επιτυχία ολόκληρο το μερίδιο της στη ρουμανική αεροπορική εταιρεία Animawings στον συνεργάτη της μέτοχο και κύριο εμπορικό εταίρο, την Memento Group, η οποία αναλαμβάνει πλέον την πλήρη ιδιοκτησία της Animawings. Στην επίσημη ανακοίνωσή της, η AEGEAN σημειώνει ότι το ένα από τα δύο αεροσκάφη που μισθώθηκαν στην Animawings έχει ήδη ενταχθεί ξανά στον στόλο της AEGEAN, με το δεύτερο να ακολουθεί το παράδειγμά τους τους επόμενους μήνες.

aegean aeroporiki

Η κίνηση αυτή στοχεύει στην ενίσχυση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων της AEGEAN ως απάντηση στην επέκταση του δικτύου της. Η ανακοίνωση ολοκληρώνεται εκφράζοντας τις καλύτερες ευχές της AEGEAN στον όμιλο Memento, τον επί τρία χρόνια συνεργάτη και μακροχρόνιο πελάτη της, για τη συνεχή επιτυχία στην ανάπτυξη της Animawings.

Αποτελέσματα για το 2023

Το 2023, η AEGEAN σημείωσε σημαντική ανάπτυξη, που σημειώθηκε από αύξηση 3,1 εκατομμυρίων θέσεων σε σύγκριση με το 2022 και αύξηση του αριθμού των επιβατών στα 15,5 εκατομμύρια, αυξημένος κατά 3,2 εκατομμύρια σε σχέση με το προηγούμενο έτος, που αντιπροσωπεύει μια αξιοσημείωτη αύξηση 26% από έτος σε έτος και σημειώνοντας νέο εταιρικό ρεκόρ. Συγκεκριμένα, η AEGEAN προσέφερε 11,1 εκατ. θέσεις στα διεθνή της δρομολόγια, σημειώνοντας αύξηση 2,2 εκατ. σε σχέση με το 2022.

Αντίστοιχα, η εταιρεία μετέφερε 9,2 εκατ. επιβάτες εξωτερικού, αντικατοπτρίζοντας αύξηση 29% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Επιπλέον, η επιβατική κίνηση εσωτερικού αυξήθηκε κατά 22%, λόγω της ενισχυμένης συνδεσιμότητας με νησιωτικούς προορισμούς μέσω Αθήνας και της έντονης οικονομικής ανάκαμψης. Σημειωτέον, μικρότεροι περιφερειακοί προορισμοί όπως η Σητεία, η Σκύρος, η Νάξος και η Λήμνος παρουσίασαν πολλά υποσχόμενες δυνατότητες ανάπτυξης. Συνολικά, η μέση πληρότητα πτήσεων βελτιώθηκε στο 83,4% από 79,4% το 2022.

AEGEAN: Επέκταση Δικτύου

Η AEGEAN επέκτεινε το δίκτυό της σε περισσότερους από 180 προορισμούς σε 49 χώρες, προσθέτοντας περισσότερα από 30 νέα διεθνή δρομολόγια, ιδιαίτερα κατά τη θερινή και χειμερινή περίοδο. Η αυξημένη χωρητικότητα, με σχεδόν 2,2 εκατομμύρια επιπλέον διεθνείς θέσεις στις πτήσεις της σε σύγκριση με το 2022, συνέβαλε σημαντικά στην ισχυρή ανάπτυξη της εταιρείας. Επιπλέον, ο αυξανόμενος ενθουσιασμός των Ελλήνων για ταξίδια αναψυχής, σε συνδυασμό με τη διαρκή τουριστική ζήτηση όλο το χρόνο, ενίσχυσαν περαιτέρω τους κύριους κόμβους της AEGEAN στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, καθώς και μικρότερους προορισμούς.

aegean

Η AEGEAN διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στη διαφοροποίηση του τουριστικού προϊόντος και στην επέκταση της τουριστικής περιόδου, προσφέροντας περισσότερες ταξιδιωτικές επιλογές στους επιβάτες ακόμη και τους χειμερινούς μήνες. Η εισαγωγή νέων προορισμών όπως το Ντουμπάι, το Ίνσμπρουκ και η Μπρατισλάβα, μαζί με τη συνέχιση των καλοκαιρινών δρομολογίων στη χειμερινή περίοδο (π.χ. από Αθήνα προς Μπρίστολ, Μάλαγα, Μπιλμπάο, Ταλίν, Ρίγα, Τυνησία και Βαρκελώνη από τη Θεσσαλονίκη), οδήγησαν σε αύξηση 23% στα χιλιόμετρα θέσεων, ξεπερνώντας τα 20 δισεκατομμύρια σε σύγκριση με το 2022.

Συντάκτης

Δείτε Επίσης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταία άρθρα