22.4 C
Athens
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

Ειρήνη Αγαπηδάκη: Συζητάμε για τον γάμο για να προστατέψουμε τον θεσμό αυτό

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη παίρνει μέρος στη συζήτηση που εξελίσσεται στην ολομέλεια της Βουλή για τα ομόφυλα ζευγάρια. Η κα Αγαπηδάκη ανέφερε στην ομιλία της πως: “Όσοι αρνούνται τη δυνατότητα του γάμου στα ομόφυλα ζευγάρια, αποδυναμώνουν τον θεσμό του γάμου…”

agapidaki 1

Αναλυτικά η ομιλία της Ειρήνης Αγαπηδάκη

“Ο γάμος είναι μια δήλωση δύο ανθρώπων έναντι του Κράτους με τον πιο επίσημο και πανηγυρικό τρόπο, ότι σκοπεύουν να ενώσουν τις ζωές τους, να πορευτούν μαζί σε εύκολες και δύσκολες στιγμές. Είναι το επιστέγασμα της αγάπης μεταξύ τους που τους οδηγεί στην δήλωση αυτή.

Όσοι αρνούνται την δυνατότητα αυτή σε ομόφυλα ζευγάρια, ισχυρίζονται ότι το κάνουν για να προστατεύσουν τον θεσμό του γάμου. Όμως, κάνουν λάθος. Με τον τρόπο αυτό αποδυναμώνουν τον θεσμό του γάμου, εξωθώντας μια μερίδα πολιτών σε άλλες μορφές σχέσης, ενισχύοντας νομικούς δεσμούς, που ειναι πιο χαλαροί, που δεν έχουν την ισχυρή δεσμευτική ισχύ που έχει ο γάμος.

vouli ekloges

Συζητάμε για τον γάμο, ακριβώς γιατί θέλουμε να προστατέψουμε αυτόν τον θεσμό. Γιατί ως θεσμός που συνέχει τα μέλη της κοινωνίας μας, πρέπει να παραμείνει ισχυρός και μοναδικός. Και να συμπεριλάβουμε σε αυτόν, όλους όσοι θέλουν να δηλώσουν την πίστη τους σε αυτόν τον θεσμό, με όλα τα χαρακτηριστικά, τις συνέπειες και τις καταδηλώσεις που συνεπάγεται.”

https://www.instagram.com/p/C3Xv-QGNrLx/

Συντάκτης

Δείτε Επίσης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταία άρθρα