25.6 C
Athens
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

Οι κρυφές λίστες αναμονής του NHS τρομοκρατούν τους ασθενείς

Οι ασθενείς του NHS αντιμετωπίζουν καθυστερήσεις που έχουν κολλήσει σε κρυφές λίστες αναμονής που δεν εμφανίζονται στα επίσημα στοιχεία στην Αγγλία, αποκαλύπτει έρευνα του BBC News. Η δημοσιευμένη λίστα αναμονής του NHS ανέρχεται στα 7,6 εκατομμύρια – αλλά η πραγματική κλίμακα των εκκρεμοτήτων θεωρείται ότι είναι πολύ μεγαλύτερη.

nhs vretania

Αυτό συμβαίνει επειδή οι ασθενείς που χρειάζονται συνεχή φροντίδα δεν περιλαμβάνονται αυτόματα σε αυτά τα στοιχεία – ακόμα κι αν αντιμετωπίζουν μεγάλες καθυστερήσεις. Το NHS England είπε ότι τα νοσοκομεία θα πρέπει να παρακολουθούν και να μετρούν τέτοιες περιπτώσεις. Αλλά το BBC News βρήκε στοιχεία που υποδηλώνουν ότι αυτό δεν συμβαίνει πάντα.

Το πρόβλημα επηρεάζει τους ασθενείς που λαμβάνουν συνεχή φροντίδα, καθώς και αυτούς που αφαιρούνται από τις λίστες αναμονής ακόμη και πριν από την έναρξη της θεραπείας. Το BBC News έχει μιλήσει με ασθενείς που περιμένουν μήνες ή και χρόνια για ζωτικής σημασίας θεραπεία, όπως φροντίδα για τον καρκίνο, θεραπεία σπονδυλικής στήλης και άλλους που κινδυνεύουν να τυφλωθούν λόγω της επιδείνωσης της όρασης.

Πραγματικά ανησυχητικό

Η επίσημη λίστα αναμονής παρακολουθεί τους ασθενείς που περιμένουν να ξεκινήσουν τη θεραπεία. Περίπου 1,4 εκατομμύρια θεραπείες ξεκινούν κάθε μήνα κατά μέσο όρο – με μία στις τρεις να επηρεάζεται από καθυστερήσεις, σύμφωνα με τα στοιχεία για το 2022-23.

Ωστόσο, υπάρχουν περισσότερα από 3 εκατομμύρια άλλα ραντεβού και θεραπείες που πραγματοποιούνται για ασθενείς που λαμβάνουν συνεχή φροντίδα. Πολλοί θα λάβουν έγκαιρη φροντίδα, αλλά πόσες από αυτές καθυστερούν δεν είναι γνωστό. Κάποιοι λένε ότι εκατομμύρια θα μπορούσαν να επηρεαστούν κατά τη διάρκεια ενός έτους.

Τα νοσοκομεία προορίζονται να επιστρέφουν ασθενείς που αντιμετωπίζουν περιττές καθυστερήσεις στη λίστα αναμονής για να διασφαλίσουν ότι καταμετρώνται στα ποσά των καθυστερήσεων. Αλλά από τα 30 καταπιστεύματα του NHS που ρωτήθηκαν από το BBC News πόσο τακτικά συνέβαινε αυτό, μόνο τρία μπορούσαν να δώσουν στοιχεία.

nhs a 3

Ένα εκατομμύριο σε περισσότερες από μία λίστες αναμονής του NHS

Ο Σουνάκ παραδέχεται ότι απέτυχε να κόψει τις λίστες αναμονής του NHS. Είπε ότι ένα άλλο πρόβλημα ήταν ότι ορισμένοι ασθενείς αντιμετωπίζουν τη διαγραφή τους από τη λίστα αναμονής πριν από την έναρξη της θεραπείας – αυτό μπορεί να γίνει όταν ο ασθενής δεν είναι έτοιμος για θεραπεία ή εάν την έχουν αρνηθεί. Ωστόσο, είπε ότι πολλά νοσοκομεία δεν διαθέτουν αξιόπιστα συστήματα για την παρακολούθηση αυτών των ασθενών, οι οποίοι θα μπορούσαν απλώς να «χαθούν και να καθυστερήσουν».

Συντάκτης

Δείτε Επίσης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταία άρθρα