20.6 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

ΑΑΔΕ: Δικαιολογητικά για απαλλαγή τελών κυκλοφορίας 2024 λόγω αναπηρίας μέχρι 1/7

Με την τελευταία εγκύκλιο που εξέδωσε ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής, ορίστηκε η 1η Ιουλίου 2024 ως καταληκτική προθεσμία για την προσκόμιση αποδεικτικών απαλλαγής από τα τέλη κυκλοφορίας για ιδιοκτήτες ΑμεΑ για το έτος 2024. Πιο συγκεκριμένα, με την εγκύκλιο εισάγεται νέα προθεσμία για τους ιδιοκτήτες με εκκρεμή έγγραφα για ΑΜΕΑ να υποβάλλουν:

esamea 1

  • Περιπτώσεις όπου τα οχήματα φαίνεται να απαλλάσσονται από τα τέλη κυκλοφορίας χωρίς να έχουν υποβληθεί σε έλεγχο των απαραίτητων προϋποθέσεων για απαλλαγή από τα τέλη κυκλοφορίας κατά την εγγραφή τους και όπου η κατάστασή τους στο Σύστημα Πληροφοριών Οχημάτων (VIS) δεν έχει διορθωθεί μέχρι αυτη τη στιγμή.
  • Περιπτώσεις όπου η απόφαση εξαίρεσης λόγω αναπηρίας έληξε την 31η Δεκεμβρίου 2023 και δεν είναι δυνατή η υποβολή νέων δικαιολογητικών (όπως η γνωμάτευση ΚΕΠΑ μαζί με την αντίστοιχη ιατρική βεβαίωση) μέχρι τις 29 Φεβρουαρίου 2024.
  • Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά θα πρέπει να υποβληθούν μέσω της ψηφιακής πύλης myAADE (myaade.gov.gr), ακολουθώντας τη διαδρομή: Τα αιτήματά μου / Νέο αίτημα / Φορολογία / Αυτοκίνητα / Απαλλαγή Διοδίων Αναπηρίας.

1 esamea 2

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ιδιώτες μπορούν να απευθύνονται στο Κέντρο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων της ΑΑΔΕ καλώντας στο +30 213 162 1000 κατά τις εργάσιμες ώρες από τις 07:30 έως τις 17:00 τις καθημερινές.

Συντάκτης

Δείτε Επίσης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταία άρθρα