25.3 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Στάσεις σώματος: Ποιες είναι οι καθιστικές στάσεις που μπορούν να σας βλάψουν αν είστε έγκυος;

Κάποιος ενθαρρύνεται πάντα να διατηρεί μια σωστή στάση ενώ κάθεται. Το slouching, αν και είναι μια άνετη στάση, μπορεί να βλάψει το σώμα μακροπρόθεσμα λυγίζοντας τη σπονδυλική στήλη και δημιουργώντας καμπούρα. Ομοίως, κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, μια γυναίκα πρέπει να προσέχει πολλά πράγματα που αφορούν την υγεία της, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου που κάθεται. Σύμφωνα με την κλινική του Κλίβελαντη καλή στάση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης περιλαμβάνει την εκπαίδευση του σώματός σας να στέκεται, να περπατά, να κάθεται και να ξαπλώνει σε θέσεις όπου ασκείται η μικρότερη πίεση στην πλάτη σας. Ομοίως, υπάρχουν μερικές στάσεις που πρέπει να αποφεύγονται, διαφορετικά μπορεί να οδηγήσει σε περιττή πίεση στην πλάτη και τη λεκάνη. Σύμφωνα με μαιευτήρες και γυναικολόγους, η διατήρηση μιας σωστής στάσης όχι μόνο βοηθά στην αποφυγή του πόνου στην πλάτη και τη λεκάνη, αλλά μπορεί επίσης να βοηθήσει το μωρό να μπει εύκολα σε μια «σωστή θέση τοκετού.

staseis 1

Χρήση καρέκλας ή σκαμνιού χωρίς πλάτη

Εάν κάθεστε σε μια καρέκλα χωρίς υποστήριξη στην πλάτη, στην πραγματικότητα ασκείτε επιπλέον πίεση στο κάτω μέρος της πλάτης και στην περιοχή της πυέλου, κάτι που μπορεί να επιδεινώσει τα συμπτώματα της ισχιαλγίας, προειδοποιούν οι γιατροί.

Κάθισμα στην ίδια θέση για πάρα πολύ καιρό

Όταν κάθεστε στην ίδια θέση για μεγάλο χρονικό διάστημα στην εγκυμοσύνη, μπορεί να οδηγήσει σε πόνο στην πλάτη. Αν κάθεστε σε καναπέ ή ανάκλιντρο, αλλάξτε θέσεις κάθε 10 με 15 λεπτά.

Σταυρώνοντας τα πόδια σας

Στους περισσότερους αρέσει να σταυρώνουν τα πόδια τους ενώ κάθονται. Αλλά, είναι ένα μεγάλο όχι κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Το να σταυρώνετε τα πόδια σας μπορεί να οδηγήσει σε δυσφορία λόγω πρησμένων αρθρώσεων και κακής κυκλοφορίας του αίματος, είπε ο γιατρός. Έτσι, ίσως χρειαστεί να επιλέξετε συνειδητά να καθίσετε σε διαφορετική θέση.

Περιστροφή ή στρίψιμο στη μέση

Αν και μια καλή άσκηση, στην εγκυμοσύνη, μπορεί να επιδεινώσει την ισχιαλγία και τον πόνο στην πλάτη.

Καθισμένος σε μια καρέκλα ή ανάκλιντρο χωρίς υποστήριξη ποδιών

Όταν κάθεστε κρεμώντας τα πόδια σας, εκθέτετε τον εαυτό σας σε τεράστιο πόνο στη μέση και στα πόδια. Εάν δεν έχετε τίποτα με το οποίο να στηρίξετε το πόδι σας, απλά φροντίστε να ακουμπήσετε τα πόδια σας στο έδαφος.

staseis

Άλλα πράγματα που πρέπει να έχετε κατά νου ενώ κάθεστε

  • Κατανείμετε το βάρος του σώματός σας εξίσου μεταξύ των δύο γοφών.
  • Όταν είστε στη δουλειά, προσαρμόστε το ύψος της καρέκλας και του σταθμού εργασίας σας έτσι ώστε να μπορείτε να κάθεστε κοντά στο γραφείο σας.
  • Φροντίστε να ακουμπάτε τους αγκώνες και τα χέρια σας στην καρέκλα ή στο γραφείο σας. Κρατήστε τους ώμους σας χαλαρούς.

Συντάκτης

Δείτε Επίσης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταία άρθρα