22.2 C
Athens
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

Ειρήνη Αγαπηδάκη: Εφαρμογές της Τεχνητής Νοημοσύνης στην Υγεία στην Ελλάδα

Η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, εκπροσωπώντας τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, θα παρευρεθεί στις 18.00 στην Επίσημη παρουσίαση της Γνώμης της Εθνικής Επιτροπής Βιοηθικής & Τεχνοηθικής για τις “Εφαρμογές της Τεχνητής Νοημοσύνης στην Υγεία στην Ελλάδα”, στις εγκαταστάσεις του EPLO European Public Law Organization στην Πλάκα.

texniti noimosini

Εφαρμογές της Τεχνητής Νοημοσύνης στην Υγεία στην Ελλάδα

Η Εθνική Επιτροπή Βιοηθικής και Τεχνοηθικής, σε επανειλημμένες συνεδριάσεις της, επεξεργάσθηκε την ηθική διάσταση της ανάπτυξης και χρήσης εφαρμογών Τεχνητής Νοημοσύνης (ΤΝ) στον τομέα της Υγείας. Η Επιτροπή θεωρεί το ζήτημα ιδιαίτερα επίκαιρο για τρεις, κυρίως, λόγους:

  • Κατά τις τελευταίες δεκαετίες, διεθνώς, ο τομέας της παροχής υπηρεσιών Υγείας προσελκύει κατ’ εξοχήν το ενδιαφέρον της έρευνας στην ΤΝ. Ήδη, πολλές εφαρμογές έχουν καθιερωθεί στην κλινική πράξη, στα πεδία της πρόληψης, της διάγνωσης και της θεραπείας, καθώς και στη διοικητική οργάνωση των υπηρεσιών.

parkinson texniti noimosini

  • Στη χώρα μας αναπτύσσονται σημαντικές ερευνητικές πρωτοβουλίες, κυρίως στο πλαίσιο διεθνών
    συνεργασιών.
  • Αν και έως σήμερα οι πρωτοβουλίες νομοθετικής ρύθμισης της εισαγωγής ΤΝ στην Υγεία αλλά και σε άλλους τομείς δεν έχουν οδηγήσει στη θέσπιση δεσμευτικών κανόνων, η προοπτική αυτή είναι πλέον επιτακτική για την ΕΕ, με την υιοθέτηση Κανονισμού για την ΤΝ, γεγονός που σημαίνει ότι τα κράτη-μέλη θα πρέπει να προετοιμασθούν εγκαίρως για την εξειδίκευση των προβλέψεών του στο εθνικό τους περιβάλλον.

 

 

Συντάκτης

Δείτε Επίσης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταία άρθρα