26.5 C
Athens
Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, 2024

Στυτική δυσλειτουργία: Οι 3 χειρότερες τροφές για τη στυτική δυσλειτουργία

Η στυτική δυσλειτουργία (ΣΔ), γνωστή και ως ανικανότητα, είναι ένα κοινό πρόβλημα σε άνδρες άνω των 40 ετών. Χαρακτηρίζεται από το ότι δεν μπορούν να επιτύχουν και να διατηρήσουν στύση. Οι περισσότεροι άνδρες παρουσιάζουν στυτική δυσλειτουργία κατά καιρούς. Είναι σύνηθες και φυσιολογικό να αντιμετωπίζετε αποτυχία στύσης λόγω κούρασης, στρες, αλκοόλ και φαρμακευτικής αγωγής.

stitiki dislitourgia

Ωστόσο, εάν η στυτική δυσλειτουργία συμβαίνει συχνά, θα μπορούσε να υπάρχει μια υποκείμενη αιτία, όπως η υψηλή αρτηριακή πίεση, η υψηλή χοληστερόλη, ο διαβήτης, τα ορμονικά προβλήματα, η κατάθλιψη και το άγχος. Θυμηθείτε να συμβουλευτείτε το γιατρό σας εάν συνεχίζετε να αντιμετωπίζετε προβλήματα με την επίτευξη ή τη διατήρηση της στύσης. Ο γιατρός σας θα σας καθοδηγήσει στην καλύτερη θεραπεία για εσάς.

Αλλαγές τρόπου ζωής

Όπως συμβαίνει με τα περισσότερα πράγματα, η διατροφή και ο τρόπος ζωής σας επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό τη σεξουαλική σας υγεία. Σύμφωνα με την Εθνική Υπηρεσία Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου, εδώ είναι οι αλλαγές στον τρόπο ζωής που μπορούν να βελτιώσουν τη στυτική δυσλειτουργία σε μερικούς ανθρώπους:

  • Μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή
  • Το να είστε σωματικά δραστήριοι
  • Επίτευξη και διατήρηση υγιούς σωματικού βάρους
  • Όχι κάπνισμα
  • Περιορισμός αλκοόλ
  • Μείωση του στρες και του άγχους

 

Τροφές που πρέπει να αποφεύγετε για τη στυτική δυσλειτουργία

Η στυτική δυσλειτουργία μπορεί να προκληθεί από διαβήτη, υψηλή χοληστερόλη και υψηλή αρτηριακή πίεση. Ειδικά σε αυτές τις περιπτώσεις, η υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή μπορεί να βελτιώσει τη στυτική δυσλειτουργία. Ίσως χρειαστεί να περιορίσετε τα τρόφιμα που επηρεάζουν αρνητικά το ενδοκρινικό και το καρδιαγγειακό σύστημα.

Η στυτική δυσλειτουργία μπορεί να είναι το πρώτο σημάδι αθηροσκλήρωσης, η οποία μπορεί να προκαλέσει έμφραγμα και εγκεφαλικό, και συχνά επηρεάζει πρώτα το πέος, μετά την καρδιά και τον εγκέφαλο. Έτσι, εάν μπορείτε να πάρετε τα σημάδια στα σοβαρά, μπορεί να είστε σε θέση να αποτρέψετε την πιθανότητα καρδιακής προσβολής και εγκεφαλικού. Εδώ είναι τρεις ομάδες τροφίμων που πρέπει να περιορίσετε:

Τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά

Το λίπος δεν είναι ο εχθρός. Στην πραγματικότητα, είναι ένα απαραίτητο θρεπτικό συστατικό εάν καταναλώνεται εντός του εύρους που χρειάζεται το σώμα σας. Απλά πρέπει να επιλέξετε υγιή λίπη. Τα υγιή λίπη περιλαμβάνουν πηγές ακόρεστων λιπαρών οξέων όπως το ελαιόλαδο, οι ξηροί καρποί και το αβοκάντο. Ωστόσο, θα πρέπει να περιορίσετε τα ανθυγιεινά λίπη, τα οποία περιλαμβάνουν κορεσμένα και τρανς λιπαρά, όχι μόνο για τη σεξουαλική αλλά και για την καρδιαγγειακή και τη συνολική υγεία.

Μια μελέτη διερεύνησε τα επίπεδα λιπιδίων στο αίμα εκατό ανδρών με στυτική δυσλειτουργία και εκατό υγιών ανδρών. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι άνδρες με στυτική δυσλειτουργία έχουν σημαντικά υψηλότερη χοληστερόλη LDL στο αίμα (λιποπρωτεΐνη χαμηλής πυκνότητας). Τα εξαιρετικά επεξεργασμένα και συσκευασμένα τρόφιμα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα και τρανς λιπαρά, συμβάλλοντας στην υψηλή LDL χοληστερόλη. Ο περιορισμός των ανθυγιεινών λιπών και η επιλογή υγιεινών λιπαρών μπορεί να υποστηρίξει την καρδιαγγειακή σας υγεία και να βελτιώσει τη στυτική δυσλειτουργία.

Ζάχαρη και επεξεργασμένοι υδατάνθρακες

Τα μεταβολικά προβλήματα έχουν συσχετιστεί με τη στυτική δυσλειτουργία. Μια μετα-ανάλυση εξέτασε τη σχέση μεταξύ της στυτικής δυσλειτουργίας και των κριτηρίων του μεταβολικού συνδρόμου, τα οποία περιλαμβάνουν τη γλυκόζη πλάσματος νηστείας, τα επίπεδα λιπιδίων στον ορό (τριγλυκερίδια, LDL και HDL χοληστερόλη), την αρτηριακή πίεση και την περίμετρο μέσης. Η ανάλυση έδειξε ότι οι άνδρες με υψηλή γλυκόζη πλάσματος νηστείας είχαν το υψηλότερο ποσοστό στυτικής δυσλειτουργίας. Επομένως, η διαχείριση των επιπέδων γλυκόζης μπορεί να βελτιώσει τη στυτική δυσλειτουργία σε ορισμένους άνδρες.

Η διατροφή σας παίζει καθοριστικό ρόλο στη διαχείριση των επιπέδων γλυκόζης. Η ισορροπημένη διατροφή που περιέχει σύνθετες πηγές υδατανθράκων, υγιή λίπη και πρωτεΐνες και περιορισμένες πηγές πρόσθετης ζάχαρης μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε υγιή επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Για να βοηθήσετε στη διατήρηση υγιών επιπέδων σακχάρου στο αίμα, μπορείτε να:

  • Επιλέξετε τροφές με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη
  • Τρώτε σύνθετους υδατάνθρακες
  • Δοκιμάσετε να καταναλώνετε φυσικές πηγές ζάχαρης αντί για πρόσθετη ζάχαρη

stytiki disleitourgia

Τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε νάτριο

Η υπερβολική πρόσληψη νατρίου συμβάλλει σημαντικά στην υψηλή αρτηριακή πίεση, η οποία μπορεί να είναι μια υποκείμενη αιτία της στυτικής δυσλειτουργίας. Το πιο σημαντικό, εάν ο λόγος είναι η υψηλή αρτηριακή πίεση, οι διατροφικές παρεμβάσεις και θεραπείες μπορεί να είναι σωτήριες.

Οι περισσότεροι Αμερικανοί ηλικίας άνω των 2 ετών καταναλώνουν 3.400 mg νατρίου ημερησίως, ενώ το συνιστώμενο ανώτατο όριο είναι 2.300 mg ημερήσιας πρόσληψης νατρίου. Διαβάστε τις ετικέτες πριν αγοράσετε προϊόντα. Εάν έχει υψηλή περιεκτικότητα σε νάτριο, δοκιμάστε να επιλέξετε εναλλακτικές λύσεις “με μειωμένο νάτριο” και “χαμηλό νάτριο”.

 

Συντάκτης

Δείτε Επίσης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταία άρθρα