25.6 C
Athens
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

Τζέιν Φόντα: Ανησυχία προκάλεσε η ομιλία της σε απεργία του Λος Άντζελες

Η ηθοποιός Τζέιν Φόντα κατέβηκε από τη σκηνή λόγω προφανούς υπερθέρμανσης που προκλήθηκε από τις υψηλές θερμοκρασίες σε ολόκληρη τη χώρα, αφού μίλησε σε μια ομάδα δημιουργών στο Χόλιγουντ. Καθώς η Φόντα, 85 ετών, μιλούσε στο πλήθος, οι εργαζόμενοι στα Starbucks στάθηκαν αλληλέγγυοι με τα απεργά μέλη της SAG-AFTRA και της WGA έξω από τα στούντιο του Netflix στο Λος Άντζελες την Παρασκευή.

jane fonda

Η Φόντα περπάτησε κατά μήκος της γραμμής των πικετών, υποστηρίζοντας τους απεργούς φορώντας ένα πουκάμισο «SAG AFTRA STRONG» και ένα καπέλο για τον ήλιο για να προστατευτεί από τις επικηρυγμένες θερμοκρασίες το απόγευμα της Παρασκευής. Απευθυνόμενη στο κοινό, η Φόντα υποστήριξε τους εργαζόμενους, εκφράζοντας την έκκλησή τους για δίκαιο εργατικό δυναμικό με μεροκάματο. «Αυτοί οι εργαζόμενοι δεν ζητούν τόσα πολλά, εννοώ έλα. Απλώς ζητούν ένα ασφαλές και σεβαστό εργατικό δυναμικό με μεροκάματο», είπε καθώς το πλήθος επευφημούσε.

Το κοινό χειροκρότησε καθώς τόνισε τη σημασία του δικαιώματος της ελεύθερης οργάνωσης. «Και το δικαίωμα οργάνωσης χωρίς φόβο, εκφοβισμό και εξαναγκασμό», πρόσθεσε. Η SAG-AFTRA δημοσίευσε το βίντεο στο Twitter με τη λεζάντα: «Η Τζέιν Φόντα ξέρει τι συμβαίνει. Ενώ στο σημερινό ράλι των Starbucks Workers United, η Τζέιν εξασφάλισε ότι τα στελέχη άκουσαν τη φωνή της: «ΜΙΣΘΟΣ ΖΩΗΣ!» «Ένα μεροκάματο! τόνισε η Φόντα.

Σε άλλο βίντεο της ομιλίας της, η Φόντα επαίνεσε την αλληλεγγύη των εργαζομένων στα Starbucks, υπογραμμίζοντας τη σύγχρονη οργάνωση της εκστρατείας που καθοδηγείται από πολλούς νέους εργαζόμενους, συμπεριλαμβανομένων εκείνων από περιθωριοποιημένες κοινότητες, που αναζητούν μια δίκαιη σύμβαση.

tzein fonda

«Πάρτε τους εργαζόμενους Starbucks ενωμένους – μπροστά στην άνευ προηγουμένου κατάρρευση των παράνομων συνδικάτων από το Starbuck – Οι εργάτες των Starbucks united αποτελούν την επιτομή ενός νέου κύματος σύγχρονης οργάνωσης – αυτή η εκστρατεία καθοδηγείται σε μεγάλο βαθμό από νέους εργαζόμενους, οι περισσότεροι από τους οποίους προέρχονται από περιθωριοποιημένες κοινότητες που χρειάζονται πραγματικά μια σύμβαση.

Κάποια στιγμή, τη βοήθησαν να βγει από τη σκηνή και ξεκουράστηκε σε μια καρέκλα με το κεφάλι κάτω και οι γύρω της φάνηκαν να τη φροντίζουν. Την Παρασκευή, ο καιρός στο Λος Άντζελες έφτασε τους 38 βαθμούς, δημιουργώντας δύσκολες συνθήκες κατά τη διάρκεια της απεργίας.

Συντάκτης

Δείτε Επίσης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταία άρθρα