18.1 C
Athens
Σάββατο, 23 Νοεμβρίου, 2024

Λαζάνια λαχανικών: Γιατί μερικές φορές η τελειότητα έρχεται σε στρώσεις

Τα λαζάνια είναι ένα κλασικό ιταλικό πιάτο που φτιάχνεται με στρώσεις ζυμαρικών, τυριών και κρέατος ή λαχανικών. Είναι ένα απίστευτα ευέλικτο πιάτο που μπορεί να προσαρμοστεί σε ό,τι υλικά έχετε στη διάθεσή σας. Αυτά τα λαζάνια λαχανικών είναι τέλεια για όσους αναζητούν μια πιο ελαφριά και υγιεινή εναλλακτική λύση σε σχέση με τις παραδοσιακές συνταγές με λαζάνια.

lazania sintagi

Λαζάνια λαχανικών: Τι θα χρειαστείτε για την συνταγή;

Για να φτιάξετε τα λαζάνια σας με λαχανικά, θα χρειαστείτε μερικά βασικά υλικά που πιθανότατα έχετε ήδη στην κουζίνα σας: ελαιόλαδο, σκόρδο, κρεμμύδι, μανιτάρια, καρότα, κολοκυθάκια, ντομάτες (φρέσκες ή κονσέρβες), πάστα ντομάτας, βασιλικός, ρίγανη, κόκκινη πιπεριά νιφάδες, τυρί παρμεζάνα, νουντλς λαζάνια (αποξηραμένα ή φρέσκα) και τυρί ρικότα. Ξεκινήστε προθερμαίνοντας τον φούρνο σας και αλείφοντας το ταψί με μαγειρικό σπρέι. Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.

Μόλις ζεσταθεί, προσθέστε το σκόρδο και το κρεμμύδι και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν και τα δύο. Στη συνέχεια, προσθέστε τα μανιτάρια, τα καρότα και τα κολοκυθάκια και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις ντομάτες (με τον χυμό τους), τον πελτέ ντομάτας, τον βασιλικό, τη ρίγανη και τις νιφάδες κόκκινης πιπεριάς. Μαγειρέψτε μέχρι να ζεσταθούν όλα. Εν τω μεταξύ, μαγειρέψτε τα noodles σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Μόλις ψηθούν και στραγγιστούν τα αφήνουμε στην άκρη.

lazania

Πώς να φτιάξετε τα λαζάνια;

Ξεκινήστε απλώνοντας μια στρώση σάλτσας στον πάτο του ταψιού. Στη συνέχεια, απλώστε μια στρώση νουντλς πάνω από τη σάλτσα. Απλώστε το μισό τυρί ricotta πάνω στα noodles. Από πάνω βάζουμε μια στρώση λαχανικών και μια άλλη στρώση νουντλς. απλώστε το υπόλοιπο τυρί ρικότα σε αυτό το στρώμα των noodles. Στη συνέχεια ρίχνουμε μια στρώση σάλτσας και πασπαλίζουμε με τυρί παρμεζάνα. Τέλος ρίχνουμε άλλη μια στρώση νουντλς και αλείφουμε με την υπόλοιπη σάλτσα. πασπαλίζουμε με παρμεζάνα άλλη μια φορά.

Συντάκτης

Δείτε Επίσης

Τελευταία άρθρα