20.5 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Επιπεφυκίτιδα: Πώς να προστατευτείτε από τις μολύνσεις των ματιών;

Η επιπεφυκίτιδα, μερικές φορές γνωστή ως γρίπη των ματιών, είναι μια μόλυνση των ματιών που εξαπλώνεται γρήγορα από το ένα άτομο στο άλλο. Η διατήρηση μιας ασφαλούς απόστασης από όσους έχουν τον ιό είναι ζωτικής σημασίας για να αποφευχθεί αυτό. Η αιτία, σύμφωνα με τους επαγγελματίες γιατρούς, είναι το μολυσμένο νερό και τα τρόφιμα. Ο Δρ Amit, γενικός ιατρός στη Νόιντα, ισχυρίζεται ότι οι λοιμώξεις αυξάνονται ραγδαία. Ωστόσο, με την κατάλληλη ιατρική φροντίδα, την ανάπαυση στο κρεβάτι και μια υγιεινή διατροφή, οι άνθρωποι αναρρώνουν γρήγορα. Πάντα να δοκιμάζετε πρώτα το νερό πριν το καταναλώσετε.

epipefikitida matia

Η επιπεφυκίτιδα, που συνήθως αναφέρεται ως γρίπη των ματιών, είναι μια μόλυνση της μεμβράνης που καλύπτει το μάτι. Τα σωματίδια σκόνης, οι μολύνσεις, τα μικρόβια και άλλοι παράγοντες μπορούν όλα να συμβάλουν στην ανάπτυξη αυτής της ασθένειας. Μετά τη μόλυνση, το ασπράδι των ματιών γίνεται εντελώς κατακόκκινο και είναι εξαιρετικά επώδυνο και καυστικό. Μερικά από τα πιο πρώιμα συμπτώματα περιλαμβάνουν κνησμό, ερυθρότητα και εκκένωση υγρού, κολλώδους υλικού από τα μάτια.

  • Ο Δρ Amit είπε ότι ο μόνος τρόπος για να αποφευχθεί αυτό είναι να συνεχίζετε να πλένετε τα χέρια σας με σαπούνι και νερό κάθε τόσο.
  • Εάν υπάρχει κρούστα στα μάτια μετά το ξύπνημα στον πρωινό πόνο, τότε χρησιμοποιήστε μια ζεστή κομπρέσα. Τόσο οι κρύες όσο και οι ζεστές κομπρέσες μπορούν να λαμβάνονται πολλές φορές την ημέρα.

matia epipefikitida

  • Οι οφθαλμικές σταγόνες μπορούν να χρησιμοποιηθούν έτσι ώστε τα κάτω μάτια να παραμείνουν καθαρά και να αφαιρεθεί η βρωμιά από αυτά. Κάποιος πρέπει να παίρνει οφθαλμικές σταγόνες μόνο κατόπιν συμβουλής γιατρού γιατί πολλές οφθαλμικές σταγόνες περιέχουν στεροειδή που μπορούν να βλάψουν τα μάτια.
  • Ποτέ μην τρίβετε τα μάτια, ακόμα κι αν υπάρχει πολύς ερεθισμός.

Συντάκτης

Δείτε Επίσης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταία άρθρα