10.1 C
Athens
Τρίτη, 26 Νοεμβρίου, 2024

Φασόλια συνταγή: Μια εύκολη συνταγή που περιλαμβάνει φασόλια

Για ένα θρεπτικό και γευστικό γεύμα που είναι τόσο εύκολο στην προετοιμασία όσο και χορταστικό στην κατανάλωση, μην κοιτάξετε πέρα από αυτήν την απλή συνταγή για πικάντικη σούπα με φασόλια και λαχανικά.

fasolia 1 1

Ξεκινήστε μαζεύοντας τα συστατικά σας: κονσέρβες φασολιών (όπως μαύρα φασόλια, φασόλια ή ρεβίθια), ντομάτες κομμένες σε κύβους, ζωμός λαχανικών, κρεμμύδι, σκόρδο, καρότα, σέλινο, πιπεριές και μπαχαρικά της επιλογής σας (όπως κύμινο, πάπρικα, τσίλι σκόνη και πιπέρι καγιέν).

Ξεκινήστε σοτάροντας σε μια μεγάλη κατσαρόλα κρεμμύδια κομμένα σε κύβους και σκόρδο, μέχρι να μυρίσουν και να γίνουν διάφανα. Προσθέστε τα καρότα σε κύβους, το σέλινο και τις πιπεριές, μαγειρέψτε μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν. Στη συνέχεια, προσθέστε στην επιλογή σας φασόλια σε κονσέρβα (στραγγισμένα και ξεπλυμένα) και κομμένες σε κύβους ντομάτες με τους χυμούς τους.

Ρίξτε ζωμό λαχανικών μέχρι να βυθιστούν τα λαχανικά και τα φασόλια και αφήστε τη σούπα να βράσει ελαφρά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να ψηθεί ξεσκέπαστο για περίπου 20-25 λεπτά, αφήνοντας τις γεύσεις να ενωθούν και τα λαχανικά να γίνουν τρυφερά.

Καθώς η σούπα σιγοβράζει, καρυκεύστε τη γενναιόδωρα με τα μπαχαρικά που έχετε επιλέξει, προσαρμόζοντας την ποσότητα ανάλογα με τις γευστικές σας προτιμήσεις. Ο συνδυασμός κύμινου, πάπρικας, σκόνης τσίλι και πιπεριού καγιέν προσθέτει ζεστασιά και βάθος στη σούπα, ενώ παρέχει επίσης μια νότα θερμότητας.

Μόλις μαγειρευτεί η σούπα και μαλακώσουν τα λαχανικά, δοκιμάστε και προσαρμόστε το καρύκευμα όπως χρειάζεται. Εάν προτιμάτε μια πιο παχύρρευστη σύσταση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν πουρέ πατάτας ή ένα μπλέντερ για να ανακατέψετε μερικώς τη σούπα, δημιουργώντας μια κρεμώδη υφή, αφήνοντας ακόμα άθικτα μερικά κομμάτια λαχανικών και φασολιών.

1 fasolia

Σερβίρετε την πικάντικη σούπα με φασόλια και λαχανικά ζεστή, γαρνιρισμένη με φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό για μια έκρηξη φρεσκάδας. Αυτό το χορταστικό και θρεπτικό πιάτο είναι τέλειο για τις ψυχρές μέρες και αποτελεί ένα χορταστικό γεύμα που είναι γεμάτο με πρωτεΐνες, φυτικές ίνες και ζωηρές γεύσεις. Απολαύστε το μόνο του ή σε συνδυασμό με ψωμί κρούστας ή συνοδευτική σαλάτα για ένα πλήρες και υγιεινό γεύμα.

Συντάκτης

Δείτε Επίσης

Τελευταία άρθρα