14.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Νοεμβρίου, 2024

Σπανακόπιτα φέτα: Η πιο νόστιμη σπανακόπιτα που φάγατε ποτέ!

Το τυρί φέτα, με την πικάντικη γεύση και την εύθρυπτη υφή του, είναι ένα ευέλικτο συστατικό που μπορεί να απογειώσει κάθε πιάτο. Μια από τις καλύτερες συνταγές με φέτα είναι αναμφίβολα το κλασικό ελληνικό πιάτο: η σπανακόπιτα. Η σπανακόπιτα, γνωστή και ως σπανακοτυρόπιτα, συνδυάζει τον πλούτο της φέτας με το γήινο σπανάκι και τη φυλλόμορφη ζύμη, με αποτέλεσμα μια λαχταριστή αλμυρή απόλαυση. Ακολουθεί μια απλή συνταγή για να φτιάξετε αυτό το υπέροχο πιάτο.

pita 1

Συστατικά:

  • 1 συσκευασία κατεψυγμένα φύλλα ζαχαροπλαστικής, ξεπαγωμένα
  • 1 ½ κιλό φρέσκο σπανάκι, πλυμένο και ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 8 ουγγιές τυρί φέτα, θρυμματισμένη
  • 1/4 φλιτζάνι φρέσκο άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 1/4 φλιτζάνι φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι για να γευτείς
  • 1/2 φλιτζάνι λιωμένο βούτυρο

pita

Οδηγίες:

Για να φτιάξετε την σπανακόπιτα, προθερμάνετε το φούρνο σας στους 350°F (175°C) και αλείψτε ένα ταψί με ελαιόλαδο. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το ψιλοκομμένο σκόρδο, σοτάρετε μέχρι να γίνει διάφανο. Προσθέστε το ψιλοκομμένο σπανάκι στο τηγάνι και μαγειρέψτε μέχρι να μαραθεί. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το μαγειρεμένο μείγμα σπανακιού, την τριμμένη φέτα, τον ψιλοκομμένο άνηθο, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι. Ανακατέψτε καλά. Ξετυλίξτε τα φύλλα ζαχαροπλαστικής και σκεπάστε τα με ένα υγρό πανί για να μην στεγνώσουν. Τοποθετήστε ένα φύλλο φύλλου σε καθαρή επιφάνεια και αλείψτε το με λιωμένο βούτυρο. Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία, στρώνοντας 5 φύλλα φύλλου. Απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα σπανάκι και φέτας πάνω από τα στρωμένα φύλλα φύλλου. Διπλώστε τις άκρες της ζύμης φύλλου πάνω από τη γέμιση για να σχηματίσετε ένα τακτοποιημένο πακέτο. Αλείφουμε την κορυφή με λιωμένο βούτυρο. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 40-45 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά. Αφού ψηθεί, αφήνουμε τη σπανακόπιτα να κρυώσει λίγο πριν την κόψουμε σε φέτες και τη σερβίρουμε. Αυτή η συνταγή Spanakopita παρουσιάζει τον απολαυστικό συνδυασμό τυριού φέτας, σπανακιού και φυλλώδους ζύμης, καθιστώντας την αγαπημένη τόσο στους χορτοφάγους όσο και στους λάτρεις του κρέατος. Απολαύστε αυτό το αλμυρό ελληνικό πιάτο ως ορεκτικό, συνοδευτικό ή ακόμα και ως ελαφρύ κυρίως πιάτο.

Συντάκτης

Δείτε Επίσης

Τελευταία άρθρα