Τα κρεμμύδια αποτελούν ένα από τα πιο δημοφιλή λαχανικά παγκοσμίως και χρησιμοποιούνται σε πολλές συνταγές για τη γεύση και την προσθήκη αρώματος. Υπάρχουν διάφορες ποικιλίες κρεμμυδιών, κάθε μια με τα δικά της χαρακτηριστικά και γεύσεις.
Οι ποικιλίες κρεμμυδιών
1.Κρεμμύδια Βαλσάμικα: Είναι μια ποικιλία κρεμμυδιού με ήπια, γλυκιά γεύση και χαρακτηρίζεται από το χαρακτηριστικό του φίλμ.
2.Κρεμμύδια Λευκά Σαλέρνο: Είναι μικρά κρεμμύδια με γλυκιά γεύση και είναι κατάλληλα για χρήση σε σαλάτες ή ως συνοδευτικό.
3.Κρεμμύδια Σπανιόλα: Έχουν μια έντονη και αρωματική γεύση, είναι μεγάλα σε μέγεθος και συνήθως χρησιμοποιούνται για να προσθέσουν γεύση σε σος και στις σούπες.
4.Κρεμμύδια Ρέντ Ονιον: Είναι ένα είδος κρεμμυδιού με μεγάλο μέγεθος, έντονο χρώμα και γλυκιά γεύση.
5.Κρεμμύδια Γαλλίας: Είναι μια ποικιλία κρεμμυδιού με έντονη γεύση και πυκνή σάρκα.
Να θυμάσαι ότι κάθε ποικιλία κρεμμυδιού μπορεί να διαφέρει και στη διάρκεια αποθήκευσής της και στην καταλληλότητά της για συγκεκριμένες μαγειρικές τεχνικές. Στην επιλογή και χρήση των κρεμμυδιών στη μαγειρική, επίλεξε πάντα φρέσκα κρεμμύδια με σφιχτή επιφάνεια και χωρίς σημάδια υπερβολικής ωρίμανσης (θα το καταλάβεις γιατί είναι πιο σκούρα σε χρώμα και αν τα πιάσεις είναι πολύ μαλακά). Μπορείς να τα αποθηκεύσεις σε ένα δροσερό και ξηρό μέρος μακριά από το φως, ώστε να διατηρήσουν τη φρεσκάδα τους για μεγαλύτερο διάστημα.
Τα διατροφικά οφέλη των κρεμμυδιών στον οργανισμό σου
Τα κρεμμύδια προσφέρουν πολλά θρεπτικά οφέλη για τον οργανισμό, καθώς είναι γεμάτα με βιταμίνες, μέταλλα και φυτοχημικά που συμβάλλουν στη γενική υγεία. Ορισμένα από τα κυριότερα οφέλη των κρεμμυδιών περιλαμβάνουν:
1.Πλούσια σε αντιοξειδωτικά: Τα κρεμμύδια περιέχουν αντιοξειδωτικά, όπως φλαβονοειδή και φυτοχημικά, που μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία των κυττάρων από την οξείδωση και να μειώσουν τον κίνδυνο ασθενειών, όπως οι καρδιαγγειακές παθήσεις και οι καρκίνοι.
2.Πλούσια σε φυτοχημικά: Τα κρεμμύδια περιέχουν φυτοχημικά, όπως αλλιοπενίνες και κουερσετίνη, τα οποία έχουν αντιφλεγμονώδεις και αντικαρκινικές ιδιότητες και μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη διαφόρων ασθενειών.
3.Καλή πηγή βιταμινών και μετάλλων: Τα κρεμμύδια περιέχουν βιταμίνες και μέταλλα, όπως βιταμίνη C, βιταμίνη Κ, φυλλικό οξύ και μαγνήσιο, που είναι σημαντικά για την υγεία του οργανισμού, συμπεριλαμβανομένης της υγείας των οστών, του ανοσοποιητικού συστήματος και του νευρικού συστήματος.
4.Υψηλή σε ινώδεις: Τα κρεμμύδια περιέχουν διαλυτές και αδιάλυτες ίνες, οι οποίες συμβάλλουν στη βελτίωση της πέψης, στη ρύθμιση του εντέρου και στη μείωση του χοληστερόλης στο αίμα. Η υψηλή περιεκτικότητα ινών μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση του αίσθημα κορεσμού και στον έλεγχο του βάρους.