25.3 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Εστιασμένο υπερηχογράφημα με μαγνητικό συντονισμό σε ενδοκρανιακές παθήσεις

Το εστιασμένο υπερηχογράφημα καθοδηγούμενου με μαγνητικό συντονισμό (MRgFUS) είναι μια μη επεμβατική τεχνική νευρορρύθμισης. Προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα, όπως το ότι είναι μη επεμβατικό, εξαλείφει την ανάγκη για γενικές απαιτήσεις αναισθησίας και επιτρέπει τον εντοπισμό του στόχου σε πραγματικό χρόνο και την παρακολούθηση της θερμοκρασίας σε πραγματικό χρόνο. Επί του παρόντος, η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ έχει εγκρίνει αυτήν την τεχνολογία για τη θεραπεία του ιδιοπαθούς τρόμου και της νόσου του Πάρκινσον και οι ενδείξεις της επεκτείνονται για να περιλαμβάνουν διάφορες ενδοκρανιακές ασθένειες.

long covid magnitiki

Σε μια νέα ανασκόπηση που δημοσιεύτηκε στο Meta-Radiology, μια ομάδα ερευνητών από το Κινεζικό Γενικό Νοσοκομείο PLA στην Κίνα συνόψισε τις κλινικές δοκιμές υψηλής έντασης FUS στη θεραπεία των ενδοκρανιακών ασθενειών. Η ομάδα έψαξε τις βάσεις δεδομένων PubMed, Embase και Web of Science από την 1η Ιανουαρίου 2013 έως την 1η Νοεμβρίου 2023, χρησιμοποιώντας τους όρους αναζήτησης: “MRgFUS”, “MRI-guided Focused Ultrasound” ή “Magnetic Resonance Imaging Guided-guided. υπερηχογράφημα» ή «εστιασμένος υπέρηχος καθοδηγούμενος από μαγνητικό συντονισμό».

«Σύμφωνα με τα κριτήρια ένταξης και αποκλεισμού για τον αρχικό έλεγχο της βιβλιογραφίας, εντοπίσαμε αρκετές τρέχουσες ενδοκρανιακές εφαρμογές εστιασμένου υπερήχου υψηλής έντασης καθοδηγούμενου με μαγνητικό συντονισμό, οι οποίες περιλαμβάνουν ιδιοπαθή τρόμο, νόσο Parkinson, ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή, μείζονα καταθλιπτική διαταραχή, νευροπαθητικό πόνο. και εστιακή δυστονία», λέει ο αντίστοιχος συγγραφέας Xin Lou. Η ανασκόπηση εισάγει επίσης τις προκλινικές και κλινικές μελέτες σχετικά με το άνοιγμα και τη νευροδιαμόρφωση του αιματοεγκεφαλικού φραγμού που προκαλείται από χαμηλής έντασης FUS και συζητά τις προκλήσεις και τις μελλοντικές κατευθύνσεις της τεχνολογίας MRgFUS.

magnitiki

“Διαπιστώσαμε ότι το MRgFUS έχει αναδειχθεί ως μια νέα θεραπευτική προσέγγιση στη λειτουργική νευροχειρουργική. Το FUS υψηλής έντασης είναι μια ασφαλής και αποτελεσματική θεραπεία για διάφορες ενδοκρανιακές ασθένειες. Ωστόσο, οι νευροβιολογικές επιδράσεις της χαμηλής έντασης διάνοιξης του αιματοεγκεφαλικού φραγμού FUS δεν είναι πλήρως κατανοητές. Επομένως, απαιτούνται περαιτέρω προκλινικές και κλινικές μελέτες για τη διερεύνηση αυτών των επιδράσεων. Η νευροαπεικόνιση είναι απαραίτητη για τον εντοπισμό στόχων και τη διερεύνηση πιθανών νευροβιολογικών επιδράσεων στο MRgFUS», καταλήγει ο Lou.

Συντάκτης

Δείτε Επίσης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταία άρθρα