Τι έγινε με το brinner; Κάποια στιγμή, η κατανάλωση πρωινού για δείπνο δεν θεωρήθηκε μόνο ως το αποκορύφωμα των χίπστερ, αλλά αγκαλιάστηκε και σε μέρη υψηλής ποιότητας. Σίγουρα, μπορεί να έχετε ρίξει περιστασιακά δημητριακά στο μπολ είτε για εσάς είτε για τα παιδιά σας μετά από μια κουραστική διαδρομή, όταν δεν μπορούσατε να μπείτε στον κόπο να μαγειρέψετε, αλλά ποτέ δεν θα το παραδεχόσασταν.
Κάτι τέτοιο θα σήμαινε παράβαση μιας ολόκληρης Βίβλου άγραφης παράδοσης που καθορίζει μερικούς μοναδικούς κανόνες για το πρωινό, συμπεριλαμβανομένου ότι πιάτα όπως αυγά Benedict, γαλλικό τοστ και «το πλήρες αγγλικό πρωινό» μπορούν να σερβιριστούν μόνο μια ώρα πριν το μεσημεριανό γεύμα.
Λοιπόν, γιατί η ξαφνική αλλαγή; Εν μέρει, η καινοτομία και το αίσθημα της κακίας του δείπνου με Coco Pops εξαντλήθηκε, αλλά το ίδιο το πρωινό ήταν επίσης υπό πολιορκία. Τα δημητριακά δέχτηκαν επίθεση από τα λόμπι κατά της ζάχαρης και των οδοντιάτρων, ενώ οι επαγγελματικά αδύνατοι, πρώην-μοντέλα food blogger συνέρρεαν για να καταρρίψουν το πλήρες τηγάνισμα για να ξεκινήσουν τη μέρα με πουτίγκες με σπόρους chia και βάζα μαρμελάδας τουρσί, λαχανικά και φύτρες.
Η ομελέτα πρωινού είναι εξίσου νόστιμη (και διατροφικά καλά ισορροπημένη όταν σερβίρεται με πράσινη σαλάτα) την ώρα του δείπνου. Οι τηγανίτες καλαμποκιού μπορούν εύκολα να συνδυαστούν με αυγά ποσέ, βότανα και κομμάτια τηγανισμένου chorizo ή ζεστό καπνιστό ψάρι για να φτιάξετε ένα χορταστικό δείπνο.
Το πραγματικό μεγάλο άλμα προς τα εμπρός, ωστόσο, είναι η δημιουργία νέων πιάτων. Μετατρέψτε τις κρέπες πρωινού σε κανελόνια γεμιστά με κοτόπουλο και πράσο. Φτιάξτε μια πουτίγκα με ψωμί και βούτυρο με μπέικον, μουστάρδα και τριμμένο τυρί. Χοιρινά φασόλια φούρνου Βοστώνης με περισσότερο κρέας ζαμπόν και ρίξτε τα με κουτάλι πάνω από ψητές πατάτες με κρέμα γάλακτος και σχοινόπρασο. Μπορείτε ακόμη και να ψήσετε αυγά στο ρατατούιγ σας ή να τα ψήσετε en cocotte με witlof, ζαμπόν, κρέμα γάλακτος και γραβιέρα.
Και για τα λουκάνικα… Αυτά τα χειροποίητα χοιρινά εδέσματα θα είναι ακόμα πιο όμορφα:
- σε ένα δίσκο ψησίματος με μάραθο, μήλο και μηλίτη
- κοκκινιστά με φακές ή λάχανο και καραμελωμένο κόκκινο κρεμμύδι
- ή ψητά με γλυκοπατάτα, εσχαλότ και μαρμελάδα. Απλώς πετάξτε στο τηγάνι με φρέσκο χυμό πορτοκαλιού και προσθέστε λίγο ξύσμα στα τελευταία 20 λεπτά του μαγειρέματος για να ενισχύσετε τη φωτεινότητα της μαρμελάδας.