Τα μπράουνι με αλεύρι αμυγδάλου είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους επιθυμούν ένα νόστιμο γλυκό χωρίς γλουτένη. Αυτή η συνταγή είναι εύκολη και γρήγορη, ενώ το αλεύρι αμυγδάλου προσφέρει μια πλούσια, απαλή υφή.
Υλικά:
- 1 φλυτζάνι αλεύρι αμυγδάλου
- 1/2 φλυτζάνι κακάο σε σκόνη, χωρίς ζάχαρη
- 1/2 φλυτζάνι μέλι ή σιρόπι σφενδάμου
- 1/4 φλυτζάνι ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας
- 2 μεγάλα αυγά
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού baking powder
- 1/2 φλυτζάνι κομματάκια σοκολάτας (προαιρετικά)
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας (προαιρετικά)
Οδηγίες:
- Προθέρμανση Φούρνου: Προθερμάνετε το φούρνο στους 175°C. Λαδώστε ένα ταψί 20×20 εκ. ή στρώστε το με χαρτί ψησίματος.
- Αναμίξτε τα Υλικά: Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι αμυγδάλου, το κακάο, το αλάτι και το baking powder. Σε ένα άλλο μπολ, χτυπήστε τα αυγά με το μέλι ή το σιρόπι σφενδάμου και το ελαιόλαδο (ή το λάδι καρύδας) μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέστε το εκχύλισμα βανίλιας αν χρησιμοποιείτε.
- Συνδυάστε: Ρίξτε τα υγρά υλικά στο μπολ με τα ξηρά υλικά και ανακατέψτε μέχρι να συνδυαστούν καλά. Αν θέλετε, προσθέστε τα κομματάκια σοκολάτας και ανακατέψτε απαλά.
- Ψήσιμο: Ρίξτε το μείγμα στο ταψί και ισιώστε την επιφάνεια. Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20-25 λεπτά, ή μέχρι να βγει μια οδοντογλυφίδα καθαρή από το κέντρο των μπράουνι.
- Αφήστε να Κρυώσει: Αφήστε τα μπράουνι να κρυώσουν στο ταψί για περίπου 10 λεπτά, πριν τα κόψετε σε τετράγωνα κομμάτια.
Αυτά τα μπράουνι είναι ιδανικά για μια υγιεινή γλυκιά απόλαυση, με πλούσια γεύση σοκολάτας και απαλή υφή. Απολαύστε τα ως σνακ ή επιδόρπιο οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας!