33.3 C
Athens
Σάββατο, 7 Σεπτεμβρίου, 2024

Cardamom buns: Συνταγή για το πιο διάσημο γλυκό της Σκανδιναβίας

Τα ψωμάκια με κάρδαμο, γνωστά για το αρωματικό τους μπαχαρικό και την απαλή, αφράτη υφή τους, είναι μια απολαυστική απόλαυση που συχνά απολαμβάνετε με καφέ ή τσάι. Αυτό το ζαχαροπλαστείο εμπνευσμένο από τη Σκανδιναβία συνδυάζει τη ζεστασιά του κάρδαμου με μια νότα γλυκύτητας, καθιστώντας το αγαπημένο για πρωινό ή ένα ζεστό απογευματινό σνακ.

cardamom3ready

Συστατικά:

  • 500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ζάχαρη 75 γρ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 10 γρ μαγιά στιγμιαίας
  • 250 ml γάλα χλιαρό
  • 75 γρ ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
  • 2 κσ αλεσμένο κάρδαμο
  • 1 αυγό, χτυπημένο (για το πλύσιμο των αυγών)
  • Μαργαριτάρι ζάχαρη (προαιρετικά, για επικάλυψη)

Οδηγίες:

Ενεργοποιήστε τη μαγιά: Σε ένα μεγάλο μπολ αναμίξτε το χλιαρό γάλα και τη στιγμιαία μαγιά. Αφήστε το να καθίσει για 5-10 λεπτά μέχρι να αφρίσει.

Ανακατεύουμε τα ξηρά υλικά: Σε ένα άλλο μπολ, χτυπάμε μαζί το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι και το αλεσμένο κάρδαμο.

Συνδυάστε υγρά και στεγνά υλικά: Ρίξτε λιωμένο βούτυρο στο μείγμα της μαγιάς. Προσθέστε σταδιακά τα ξηρά υλικά και ανακατέψτε μέχρι να γίνει μια ζύμη.

Ζυμώνουμε τη ζύμη: Γυρίζουμε τη ζύμη σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώνουμε για περίπου 5-7 λεπτά μέχρι να γίνει λεία και ελαστική.

Πρώτη φούσκωμα: Τοποθετήστε τη ζύμη σε ένα λαδωμένο μπολ, σκεπάστε με μια καθαρή πετσέτα κουζίνας και αφήστε τη να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.

Πλάθουμε τα ψωμάκια: Χτυπάμε τη ζύμη και τη χωρίζουμε σε 12 ίσα κομμάτια. Τυλίξτε κάθε κομμάτι σε μια μπάλα και τοποθετήστε τα σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, αφήνοντας χώρο ανάμεσα σε κάθε ψωμάκι.

Δεύτερη άνοδος: Καλύψτε τα ψωμάκια με μια πετσέτα κουζίνας και αφήστε τα να φουσκώσουν για άλλα 30-45 λεπτά.

Ψήνουμε: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C . Αλείψτε τα ψωμάκια με το πλύσιμο των χτυπημένων αυγών και πασπαλίστε από πάνω ζάχαρη πέρλα αν θέλετε. Ψήνουμε για 12-15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.

Ψύξη: Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε τα ψωμάκια να κρυώσουν σε μια σχάρα.

Σερβίρετε: Απολαύστε το ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου. Αυτά τα ψωμάκια με κάρδαμο είναι τέλεια με ένα φλιτζάνι καφέ ή τσάι.

cardamom2ready

Μη διστάσετε να προσαρμόσετε τη συνταγή σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας και να απολαύσετε το υπέροχο άρωμα και τη γεύση του κάρδαμου σε αυτά τα υπέροχα ψωμάκια!

Συντάκτης

Δείτε Επίσης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταία άρθρα