6.9 C
Athens
Σάββατο, 8 Φεβρουαρίου, 2025

Chips Παντζαριού: Πώς να τα φτιάξετε στο σπίτι

Τα chips παντζαριού είναι μια υγιεινή και γευστική εναλλακτική στα κλασικά πατατάκια. Είναι τραγανά, γεμάτα γεύση και πολύχρωμα, ενώ παράλληλα προσφέρουν θρεπτικά συστατικά, όπως φυτικές ίνες, αντιοξειδωτικά και βιταμίνες. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να τα φτιάξετε εύκολα στο σπίτι!

 Υλικά και Προετοιμασία

 Υλικά και Προετοιμασία

Για να φτιάξετε chips παντζαριού, θα χρειαστείτε:

  • 2-3 μεγάλα παντζάρια
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • Προαιρετικά: πιπέρι, ρίγανη ή πάπρικα για έξτρα γεύση

 

Ξεκινήστε πλένοντας καλά τα παντζάρια για να απομακρύνετε τυχόν υπολείμματα χώματος. Στη συνέχεια, ξεφλουδίστε τα με έναν αποφλοιωτή λαχανικών. Χρησιμοποιώντας ένα πολύ κοφτερό μαχαίρι ή έναν κόφτη λαχανικών (mandoline), κόψτε τα σε πολύ λεπτές φέτες, πάχους περίπου 2 χιλιοστών. Όσο πιο λεπτές είναι οι φέτες, τόσο πιο τραγανά θα γίνουν τα chips.

 Ψήσιμο στο Φούρνο

  • Προθερμάνετε τον φούρνο στους 150°C και στρώστε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Τοποθετήστε τις φέτες παντζαριού σε μια στρώση και αλείψτε τις με λίγο ελαιόλαδο, χρησιμοποιώντας ένα πινέλο ή τα χέρια σας. Πασπαλίστε με αλάτι και, αν θέλετε, προσθέστε επιπλέον μπαχαρικά της επιλογής σας.
  • Ψήστε για 30-40 λεπτά, γυρίζοντας τα chips στα μισά του χρόνου για ομοιόμορφο ψήσιμο. Προσέξτε να μην τα κάψετε—είναι έτοιμα όταν αποκτήσουν τραγανή υφή και ελαφρώς κυματιστό σχήμα. Αφήστε τα να κρυώσουν για λίγα λεπτά πριν τα απολαύσετε.

 

Αποθήκευση και Σερβίρισμα

  • Τα chips παντζαριού είναι καλύτερα όταν καταναλώνονται φρέσκα, αλλά αν θέλετε να τα αποθηκεύσετε, τοποθετήστε τα σε αεροστεγές δοχείο. Έτσι, διατηρούν την τραγανότητά τους για 1-2 ημέρες.
  • Μπορείτε να τα απολαύσετε μόνα τους ως σνακ ή να τα συνδυάσετε με κάποιο dip, όπως χούμους ή γιαούρτι με μυρωδικά. Είναι επίσης μια εξαιρετική συνοδευτική επιλογή για σαλάτες και σάντουιτς, προσθέτοντας χρώμα και υφή.

Αποθήκευση και Σερβίρισμα

Φτιάχνοντας τα δικά σας chips παντζαριού στο σπίτι, απολαμβάνετε ένα υγιεινό και γευστικό σνακ χωρίς συντηρητικά και περιττά λιπαρά. Με λίγα υλικά και απλά βήματα, μπορείτε να δημιουργήσετε μια λαχταριστή και τραγανή λιχουδιά, ιδανική για κάθε στιγμή της ημέρας. Δοκιμάστε τα και απολαύστε τη μοναδική τους γεύση!

Συντάκτης

Δείτε Επίσης

Τελευταία άρθρα