13.4 C
Athens
Τρίτη, 26 Νοεμβρίου, 2024

Comfort food: Τόνος στην κατσαρόλα με χυλοπίτες

Ο τόνος στην κατσαρόλα με χυλοπίτες είναι ένα κλασικό πιάτο comfort food που φτιάχνεται εύκολα και είναι ιδανικό, ακόμα και  για δείπνο, κάποιο  βράδυ της εβδομάδας. Εδώ είναι μια απλή συνταγή που σίγουρα θα γίνει αγαπημένη της οικογένειας.

tonow

 Συστατικά:

  • 2 κούπες χυλοπίτες
  • 2 κουτάκια τόνου, στραγγισμένα
  • 1 κουτάκι κρέμα μανιταρόσουπα
  • 1/2 φλιτζάνι γάλα
  • 1 φλιτζάνι μπιζέλια κατεψυγμένα
  • 1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί τσένταρ
  • 1/2 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • Αλάτι και πιπέρι

 

Οδηγίες:

  1. Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 170 βαθμούς και λαδώστε ένα ταψί.
  2. Μαγειρέψτε τις χυλοπίτες  σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μέχρι να γίνουν al dente. Στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
  3. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τον στραγγισμένο τόνο, την κρέμα μανιταρόσουπα, το γάλα, τον κατεψυγμένο αρακά και το μισό από το τριμμένο τυρί τσένταρ. Ανακατεύουμε όλα μαζί μέχρι να ενωθούν καλά.
  4. Προσθέστε τις χυλοπίτες στο μείγμα τόνου και ανακατέψτε μέχρι να επικαλυφθούν τα νουντλς με τη σάλτσα.
  5. Μεταφέρετε το μείγμα στο ταψί που έχετε λαδώσει και απλώστε το ομοιόμορφα.
  6. Πασπαλίστε το υπόλοιπο τριμμένο τυρί τσένταρ πάνω από την κατσαρόλα.
  7. Σε μια μικρή κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά. Προσθέστε την τριμμένη φρυγανιά και ανακατέψτε μέχρι να αλείψουν με το βούτυρο.
  8. Πασπαλίστε τη βουτυρωμένη τριμμένη φρυγανιά πάνω από τη στρώση του τυριού.
  9. Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 25 λεπτά.
  10. Αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και ψήστε για άλλα 10 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η κορυφή και να αφρίσει.
  11. Αφήνουμε την κατσαρόλα να κρυώσει για λίγα λεπτά πριν τη σερβίρουμε.

tonos 1

Αυτό το φαγητό είναι ένα νόστιμο και ανακουφιστικό πιάτο που σίγουρα θα ικανοποιήσει την πείνα σας. Ο συνδυασμός κρεμώδους σούπας μανιταριών, θρεπτικές χυλοπίτες  και τυρί επικάλυψης δημιουργεί ένα γευστικό και χορταστικό γεύμα που θα λατρέψει όλη η οικογένεια. Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή για το επόμενο γεύμα  σας!

Συντάκτης

Δείτε Επίσης

Τελευταία άρθρα