22.6 C
Athens
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

Crostini με σταφύλι και κατσικίσιο τυρί

Αν ψάχνετε για ένα απλό αλλά κομψό ορεκτικό, αυτή η συνταγή Crostini με σταφύλι και κατσικίσιο τυρί είναι μια τέλεια επιλογή. Ο συνδυασμός γλυκών σταφυλιών, κρεμώδους κατσικίσιου τυριού και τραγανού ψωμιού δημιουργεί μια απολαυστική μπουκιά που σίγουρα θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας.

stafylia crostini

Συστατικά:

  • 1 μπαγκέτα, κομμένη σε φέτες
  • 1 φλιτζάνι κόκκινα ή πράσινα σταφύλια χωρίς κουκούτσια, κομμένα στη μέση
  • 120 ml κατσικίσιο τυρί, μαλακωμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας μέλι
  • 1 κουταλιά της σούπας φρέσκα φύλλα θυμαριού (ή 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο θυμάρι)
  • 1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένα καρύδια ή πεκάν, φρυγανισμένα
  • Ελαιόλαδο για ράντισμα
  • Αλάτι και πιπέρι για γεύση

Οδηγίες:

  • Προετοιμάστε το Crostini: Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 190°C. Τοποθετήστε τις φέτες μπαγκέτας σε ένα ταψί. Περιχύνετε ελαφρά κάθε φέτα με ελαιόλαδο. Ψήστε στο φούρνο για περίπου 8-10 λεπτά ή μέχρι το ψωμί να ροδίσει και να γίνει τραγανό. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς.
  • Ετοιμάζετε τα σταφύλια: Όσο ψήνεται το ψωμί, βάζετε τα κομμένα σταφύλια σε ένα μπολ. Περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε. Ρίξτε απαλά για να επικαλυφθεί.
  • Συναρμολογήστε τα κροστίνι: Μόλις τα κροστίνι κρυώσουν αρκετά για να τα χειριστείτε, απλώστε μια γενναιόδωρη στρώση μαλακωμένο κατσικίσιο τυρί σε κάθε φέτα. Ρίξτε μερικά μισά σταφύλια, πιέζοντάς τα απαλά στο τυρί για να τα βοηθήσετε να κολλήσουν.
  • Προσθέστε τις τελικές πινελιές: Περιχύστε κάθε κροστίνι με μέλι και μετά πασπαλίστε με φρέσκα φύλλα θυμαριού και φρυγανισμένους ξηρούς καρπούς. Το μέλι προσθέτει μια γλυκιά αντίθεση στο πικάντικο κατσικίσιο τυρί, ενώ το θυμάρι και οι ξηροί καρποί προσφέρουν μια γήινη γεύση και ικανοποιητική τραγανή γεύση.
  • Σερβίρετε: Αραδιάζετε τα κροστίνι σε πιατέλα και απολαμβάνουμε αμέσως. Αυτά τα Crostini με σταφύλι και κατσικίσιο τυρί σερβίρονται καλύτερα φρέσκα, αλλά μπορούν να προετοιμαστούν εκ των προτέρων και να συναρμολογηθούν λίγο πριν το σερβίρισμα.

Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για διασκέδαση, παρέχοντας μια απολαυστική ισορροπία γεύσεων και υφών που θα κάνει τους καλεσμένους σας να αναζητήσουν περισσότερα. Η γλύκα των σταφυλιών συνδυάζεται υπέροχα με το πικάντικο κατσικίσιο τυρί, κάνοντας αυτό το πιάτο επιτυχία σε κάθε συγκέντρωση.

Συντάκτης

Δείτε Επίσης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταία άρθρα