Τα περισσότερα παιδιά είναι επιλεκτικά με το φαγητό. Κάνουν πολλή φασαρία και αρνούνται να φάνε ορισμένα φρούτα και λαχανικά, των οποίων η γεύση δεν τους αρέσει. Τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, ειδικότερα, είναι η νέμεση τους. Οι γονείς δυσκολεύονται να τους ταΐσουν με μια κουταλιά οτιδήποτε είναι εξ αποστάσεως υγιεινό. Τα νήπια εκρήγνυνται, γυρίζουν το πρόσωπό τους από την άλλη πλευρά ή απλώς τρέχουν στο άλλο δωμάτιο. Μπορεί να είναι μια επίπονη διαδικασία για να εξασφαλίσετε ότι το παιδί σας τρώει υγιεινά. Αλλά ανεξάρτητα από το τι, ορισμένα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά πρέπει να εισέλθουν στο σώμα τους, ώστε να συνεχίσουν να αναπτύσσονται και να αναπτύσσονται με τρόπο που είναι κατάλληλος για την ηλικία τους. Υπάρχουν ορισμένα στοιχεία φαγητού που είναι ζωτικής σημασίας για την ενίσχυση της ανοσίας του παιδιού σας.
Γιατί πρέπει να δώσετε προτεραιότητα στην ασυλία του παιδιού σας;
Το ανοσοποιητικό σύστημα είναι το πρώτο και κύριο εμπόδιο που εμποδίζει τις λοιμώξεις και τις ασθένειες να εισέλθουν στο σώμα. Καταπολεμά τα παθογόνα, αναγνωρίζει ιούς και βακτήρια και προστατεύει το σώμα από πιθανές μελλοντικές επιθέσεις. Η οικοδόμηση της ανοσίας ξεκινά από τη γέννηση. Εάν η ανοσία ενός παιδιού είναι ισχυρή, θα μεγαλώσει χωρίς προβλήματα υγείας.
Κορυφαίες τροφές που πρέπει να δώσετε στα παιδιά
Μέλι
Το πρώτο φαγητό είναι το μέλι. Έχει αντιαλλεργικές, αντιβακτηριακές, αντιμυκητιακές και αντι-ιικές ιδιότητες που βοηθούν στην ρευστοποίηση της βλεννογόνου που έχει συσσωρευτεί στη μύτη, το λαιμό και την περιοχή του θώρακα των παιδιών, είπε ο ειδικός σε μια ανάρτηση που κοινοποιήθηκε στο Instagram. Μπορεί να βοηθήσει τα παιδιά που είναι ευαίσθητα στο κρυολόγημα, τον βήχα, τα ιγμόρεια, τις αλλεργίες, το άσθμα, τον αλλεργικό πυρετό, τη συμφόρηση των πνευμόνων και τα βρογχικά προβλήματα υγείας. Ο Δρ Jangda είπε περαιτέρω ότι το μέλι που προέρχεται από τοπικές πηγές βοηθά επίσης στην ενίσχυση της ανοσίας έναντι των κόκκων γύρης, εισάγοντάς το ως «καλά βακτήρια» στον οργανισμό εκ των προτέρων.
Επιπλέον, είπε ότι πρέπει να δίνουμε στα νήπια τους ηλικίας μεταξύ ενός και δύο ετών τουλάχιστον 1/2 κουταλάκι του γλυκού μέλι κάθε μέρα και 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι σε παιδιά άνω των δύο έως 14 ετών. Λάβετε υπόψη ότι το μέλι πρέπει να αποφεύγεται κατά τη διάρκεια συμπτωμάτων πυρετού ή θερμικού εξανθήματος. Μην αναμιγνύετε το μέλι με ζεστό νερό/υγρά/γάλα πάνω από 42 βαθμούς Κελσίου, καθώς το μέλι απελευθερώνει μια χημική ουσία που ονομάζεται «υδροξυμεθυλφουρφουραλδεΰδη», η οποία είναι τοξική και καρκινογόνος.
Φύλλα μέντας και σπόροι καρούμπας
Ο προπονητής της Αγιουρβέδα και της υγείας του εντέρου είπε ότι μπορείτε να βράσετε ένα ή δύο φύλλα μέντας με μια πρέζα σπόρους καρούμπας και να φτιάξετε ένα παρασκεύασμα για να το δώσετε στα παιδιά όταν υποφέρουν από προβλήματα ανοσίας. Ενώ η μέντα βοηθά στην υποστήριξη της βρογχικής υγείας, οι σπόροι καραμέλας μπορούν να αποπαρασιτώσουν τα παιδιά.
Υγιεινά σνακ για παιδιά
Τα παιδιά αισθάνονται πεινασμένοι και αντί να τους δίνετε αλμυρά και ζαχαρούχα φαγητά, φροντίστε να τρώνε μια σπιτική granola bar, η οποία είναι φτιαγμένη με αποξηραμένα φρούτα και χουρμάδες. Μην τους δίνετε πρόχειρα φαγητά, όσο οξύθυμοι κι αν είναι. Μπορεί να φαίνεται σαν μια προσωρινή λύση που θα γεμίσει τις κοιλιές τους, αλλά μακροπρόθεσμα θα υπάρξουν πολλές παρενέργειες και προβλήματα υγείας, συμπεριλαμβανομένης της εξάρτησης από τέτοιες τροφές. Οι πιο υγιεινές εναλλακτικές είναι πάντα καλύτερες.