26.1 C
Athens
Πέμπτη, 4 Ιουλίου, 2024

Fried rice: Πεντανόστιμο τηγανητό ρύζι με luncheon meat

Σας αρέσει το τηγανητό ρύζι; Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για ένα γρήγορο και χορταστικό γεύμα, χρησιμοποιώντας απλά υλικά και μετατρέποντας το ρύζι που περίσσεψε σε ένα νόστιμο πιάτο.

luncheon meat

Συστατικά

  • 2 φλιτζάνια μαγειρεμένο ρύζι (κατά προτίμηση μιας ημέρας)
  • 1 κουτί luncheon meat, κομμένο σε κύβους
  • 2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 φλιτζάνι κατεψυγμένα ανάμεικτα λαχανικά (μπιζέλια, καρότα, καλαμπόκι)
  • 2 αυγά χτυπημένα
  • 3 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
  • 1 κουταλιά της σούπας σάλτσα στρειδιών (προαιρετικά)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σησαμέλαιο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε φέτες
  • 1 κουταλιά της σούπας σουσάμι (προαιρετικά)

 

Οδηγίες

  • Ετοιμάζουμε τα υλικά: Ξεκινήστε κόβοντας το μεσημεριανό κρέας σε μικρούς κύβους. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και ψιλοκόβουμε το σκόρδο. Κόβουμε τα πράσινα κρεμμυδάκια και τα αφήνουμε στην άκρη για γαρνίρισμα.
  • Ζεσταίνουμε το τηγάνι: Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή γουόκ, ζεσταίνουμε το φυτικό λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις ζεσταθεί το λάδι, προσθέστε το μεσημεριανό κρέας κομμένο σε κύβους. Τηγανίζουμε μέχρι οι άκρες να γίνουν τραγανές και να ροδίσουν, περίπου 5-7 λεπτά. Βγάζουμε το κρέας από το τηγάνι και το αφήνουμε στην άκρη.
  • Σοτάρουμε τα αρωματικά: Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένο. Σοτάρουμε μέχρι να μυρίσουν και να γίνουν διάφανα τα κρεμμύδια, περίπου 2-3 ​​λεπτά.
  • Μαγειρέψτε τα λαχανικά: Προσθέστε τα κατεψυγμένα ανάμεικτα λαχανικά στο τηγάνι. Τηγανίζουμε μέχρι να ζεσταθούν και να μαλακώσουν, περίπου 3-4 λεπτά.
  • Προσθέστε το ρύζι: Σπρώξτε τα λαχανικά στη μία πλευρά του τηγανιού και ρίξτε τα χτυπημένα αυγά στον κενό χώρο. Ανακατέψτε τα αυγά μέχρι να ψηθούν πλήρως και μετά ανακατέψτε τα με τα λαχανικά. Προσθέστε το βρασμένο ρύζι στο τηγάνι, σπάζοντας τυχόν σβόλους με μια σπάτουλα. Ανακατεύουμε όλα μαζί μέχρι να ενωθούν καλά.

  • Αλατοπιπερώστε το ρύζι: Επιστρέψτε το τραγανό μεσημεριανό κρέας στο τηγάνι. Ρίξτε τη σάλτσα σόγιας, τη σάλτσα στρειδιών (αν χρησιμοποιείτε) και το σησαμέλαιο. Τηγανίζουμε για άλλα 2-3 λεπτά, φροντίζοντας το ρύζι να είναι ομοιόμορφα καλυμμένο με τις σάλτσες. Καρικέψτε με αλάτι και πιπέρι βάσει της γεύσης σας.
  • Σερβίρουμε: Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά. Γαρνίρετε με φρέσκα κρεμμυδάκια και σουσάμι, αν θέλετε. Σερβίρετε ζεστό και απολαύστε το αλμυρό μεσημεριανό σας τηγανητό ρύζι με κρέας!

 

Συντάκτης

Δείτε Επίσης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταία άρθρα