Οι φριτέζες μπορούν να μαγειρέψουν πολλούς διαφορετικούς τύπους τροφίμων και να παράγουν παρόμοια υφή με το τηγάνισμα που αυτό το κάνεις χωρίς λάδι. Μερικές από τις καλύτερες χρήσεις μιας φριτέζας αέρα περιλαμβάνουν το ζέσταμα σε τηγανιτές πατάτες, την προετοιμασία κατεψυγμένων προπαρασκευασμένων φαγητών και την απόκτηση τραγανής πέτσας στις φτερούγες κοτόπουλου. Ο μόνος τρόπος που ίσως δεν έχεις σκεφτεί ποτέ να χρησιμοποιήσεις στη φριτέζα σου είναι να μαγειρέψεις φρούτα.
Φρούτα που μπορείς να μαγειρέψεις στη φριτέζα αέρα
- Μήλα: Μπορείς να αφήσεις τη φλούδα του μήλου για περισσότερη υφή, αλλά θα πρέπει να την αφαιρέσεις αν θέλεις να φτιάξεις πουρέ από μήλα τηγανισμένα στον αέρα. Στη συνέχεια, βάλε τις φέτες σε λαδόκολλα στο καλάθι της φριτέζας. Ψήσε τα μήλα σας στους 170° C για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι τα μήλα να είναι μαλακά στην αφή.
- Μπανάνες: Ξεκίνησε κόβοντάς τις στη μέση κατά μήκος. Γέμισε τις φέτες μπανάνας με το λιωμένο βούτυρο και τα καρυκεύματα και άφησε τις μπανάνες να ψηθούν στη φριτέζα για περίπου 8 λεπτά στους 190° C.
- Μάνγκο: Εάν δεν έχεις φρέσκο μάνγκο, μπορείς να χρησιμοποιήσεις και κατεψυγμένα κομμάτια μάνγκο. Για τέλεια υφή, πρέπει να ψηθούν σε χαμηλή θερμοκρασία, περίπου στους 170° C, για λίγο περισσότερο από 10 λεπτά. Επιπλέον, όταν βάλεις στη φριτέζα τα παγωμένα κομμάτια καλό είναι το ένα κομμάτι να μην ακουμπάει το άλλο. Η γεύση μάνγκο ταιριάζει καλά σε αλμυρές και όξινες γεύσεις. Πρόσθεσε λίγο αλάτι στις φέτες μάνγκο πριν το φας για πιο έντονη γλυκιά γεύση ή χρησιμοποίησε κύμινο και σκόνη τσίλι πριν τα τηγανίσεις στον αέρα.
- Φράουλες: Το ιδανικό μέγεθος είναι περίπου μισό εκατοστό, αυτό επιτρέπει την απομάκρυνση της μεγαλύτερης ποσότητας νερού κατά το μαγείρεμά της. Θα πρέπει να τις μαγειρέψεις σε χαμηλή θερμοκρασία και αργά, περίπου στους 80° C για μια ώρα. Είναι ιδανικές για ένα σνακ ή για προσθήκη σε ένα σπιτικό μείγμα με τσιπς μαύρης σοκολάτας και γιαούρτι.
- Πορτοκάλια: Μπορείς να αφήσεις τη φλούδα στα πορτοκάλια αφού τα κόψεις στη μέση. Στη συνέχεια, τοποθέτησε μια στρώση από τα φρούτα στη φριτέζα και μαγείρεψε τα στους 200° C για 5-8 λεπτά ή έως ότου η όψη των φρούτων αρχίσει να ροδίζει. Μπορείς να ρίξεις μέλι πάνω από το φρούτο αφού τελειώσει το μαγείρεμα.
6. Grapefruits: Ψέκασε τη φέτα του φρούτου με ένα σπρέι λάδι καρύδας και πρόσθεσε μια κρυσταλλική ζάχαρη για λίγη γλυκύτητα και τραγανή γεύση. Στη συνέχεια, τηγάνισε τα στον αέρα για 5′-6′ λεπτά στους 200° C.
7. Ακτινίδια: Μαγείρεψε τα ακτινίδια στους 170° C για 8 λεπτά. Οι έτοιμες φέτες ακτινιδίου θα έχουν γεύση καραμέλας και θα έχουν ένα υπέροχο τραγανό εξωτερικό.