20 C
Athens
Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου, 2024

Γεμιστές μελιτζάνες: Μια γευστική μεσογειακή απόλαυση

Οι μελιτζάνες είναι ευπροσάρμοστα και θρεπτικά λαχανικά που μπορούν να μετατραπούν σε μια ποικιλία από απολαυστικά πιάτα. Μια τέτοια απολαυστική συνταγή είναι οι Γεμιστές Μελιτζάνες, ένα γευστικό και χορταστικό πιάτο ιδανικό για κάθε περίσταση. Δείτε πώς μπορείτε να ετοιμάσετε αυτό το νόστιμο γεύμα.

melitzana gemisti

Συστατικά:

  • 2 μεγάλες μελιτζάνες
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 πιπεριά κομμένη σε κύβους
  • 1 φλιτζάνι ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 1 φλιτζάνι μαγειρεμένη κινόα
  • 1/2 φλιτζάνι τυρί φέτα, θρυμματισμένη
  • 1/4 φλιτζάνι φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα

 

Οδηγίες:

  • Προετοιμάστε τις μελιτζάνες: Ξεκινήστε προθερμαίνοντας το φούρνο σας στους 375°F (190°C). Κόψτε τις μελιτζάνες στη μέση κατά μήκος και αφαιρέστε τη σάρκα, αφήνοντας περίπου ένα κέλυφος πάχους 1/2 ίντσας. Ψιλοκόψτε τη σάρκα και αφήστε την στην άκρη.
  • Μαγειρέψτε τη γέμιση: Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο, σοτάροντας μέχρι να μυρίσουν και να γίνουν διάφανα. Στη συνέχεια, προσθέστε την πιπεριά κομμένη σε κύβους και την ψιλοκομμένη σάρκα μελιτζάνας. Μαγειρέψτε για περίπου 5-7 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
  • Ανακατέψτε τα υλικά: Ανακατέψτε τα ντοματίνια, τη μαγειρεμένη κινόα, την αποξηραμένη ρίγανη, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι. Μαγειρέψτε για άλλα 5 λεπτά, αφήνοντας τις γεύσεις να ενωθούν. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε τη φέτα και τον φρέσκο μαϊντανό.
  • Γεμίστε τις μελιτζάνες: Τοποθετούμε τις μισές μελιτζάνες σε ένα ταψί. Ρίξτε με κουτάλι το μείγμα κινόα και λαχανικών σε κάθε μισό μελιτζάνας, συσκευάζοντάς το σφιχτά και λιώνοντάς το ελαφρά.
  • Ψήστε: Περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο τις γεμιστές μελιτζάνες και σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά. Αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και ψήστε για άλλα 10-15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν οι μελιτζάνες και οι κορυφές να ροδίσουν.
  • Σερβίρετε: Αφήστε τις γεμιστές μελιτζάνες να κρυώσουν για λίγα λεπτά πριν τις σερβίρετε. Γαρνίρουμε με επιπλέον μαϊντανό ή πασπαλίζουμε με τυρί φέτα αν θέλουμε.

Οι γεμιστές μελιτζάνες είναι ένας απολαυστικός συνδυασμός γεύσεων και υφών, προσφέροντας ένα υγιεινό και πλούσιο γεύμα που σίγουρα θα εντυπωσιάσει την οικογένεια και τους φίλους σας. Απολαύστε αυτό το πιάτο εμπνευσμένο από τη Μεσόγειο με σαλάτα ή ψωμί με κρούστα για ένα πλήρες και χορταστικό γεύμα.

Συντάκτης

Δείτε Επίσης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταία άρθρα