10.1 C
Athens
Πέμπτη, 6 Μαρτίου, 2025

Γεύση από Ινδία: Κοτόπουλο ταντούρι 

Το κοτόπουλο ταντούρι είναι ένα παραδοσιακό ινδικό πιάτο που φημίζεται για την πικάντικη γεύση και το χαρακτηριστικό του χρώμα. Αυτή η συνταγή θα σας καθοδηγήσει βήμα-βήμα για να δημιουργήσετε ένα απολαυστικό κοτόπουλο ταντούρι στο σπίτι.

diatrofi49

Υλικά:

  • 1 κιλό κοτόπουλο (κομμένο σε κομμάτια)
  • 1 φλιτζάνι γιαούρτι (κατά προτίμηση στραγγιστό)
  • 2 κουταλιές της σούπας λεμόνι (χυμός)
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)
  • 1 κομμάτι τζίντζερ (περίπου 4 εκ., τριμμένο)
  • 2 κουταλιές της σούπας ταντούρι μπαχαρικά (μπορείτε να τα βρείτε σε καταστήματα με μπαχαρικά ή να φτιάξετε δικό σας με μπαχάρι, κύμινο, κόκκινη πιπεριά, και κανέλα)
  • 1 κουταλιά της σούπας αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
  • Φρέσκος κόλιανδρος για γαρνίρισμα
  • Λάδι για ψήσιμο

 

Εκτέλεση:

  1. Μαρινάρισμα: Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το γιαούρτι, τον χυμό λεμονιού, το σκόρδο, το τζίντζερ, τα μπαχαρικά ταντούρι, το αλάτι και τη ζάχαρη. Προσθέστε τα κομμάτια κοτόπουλου και ανακατέψτε καλά ώστε να καλυφθούν πλήρως με τη μαρινάδα. Καλύψτε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και αφήστε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες, προτιμότερα όλη τη νύχτα.
  2. Προετοιμασία ψησίματος: Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200°C. Αν έχετε ψησταριά, μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε για να δώσετε ακόμα καλύτερη γεύση.
  3. Ψήσιμο: Στραγγίστε το κοτόπουλο από τη μαρινάδα και τοποθετήστε το σε μια ταψί ή σε σχάρα. Ραντίστε με λίγο λάδι πάνω από τα κομμάτια κοτόπουλου. Ψήστε για περίπου 30-35 λεπτά, γυρίζοντας τα κομμάτια κατά διαστήματα, μέχρι να ροδίσουν και να είναι καλά μαγειρεμένα. Αν χρησιμοποιείτε ψησταριά, ψήστε για 15-20 λεπτά από κάθε πλευρά.
  4. Σερβίρισμα: Αφαιρέστε το κοτόπουλο από τον φούρνο και αφήστε το να ξεκουραστεί για 5 λεπτά. Μεταφέρετε σε πιατέλα, γαρνίρετε με φρέσκο κόλιανδρο και σερβίρετε με ρύζι μπασμάτι ή νανοπίτες.

diatrofi49 1

Καλή σας όρεξη! Το κοτόπουλο ταντούρι είναι ένα πιάτο που σίγουρα θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας!

Συντάκτης

Δείτε Επίσης

Τελευταία άρθρα