17.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Νοεμβρίου, 2024

Γκοργκοντζόλα συνταγή: Νόστιμη συνταγή με τυρί Γκοργκοντζόλα

Το τυρί Gorgonzola, με την πλούσια και κρεμώδη υφή του, προσθέτει μια τολμηρή και ξεχωριστή γεύση σε κάθε πιάτο που κοσμεί. Μία από τις καλύτερες συνταγές με τυρί Gorgonzola είναι αναμφίβολα τα νιόκι Gorgonzola με καρύδια και φασκόμηλο.

tiri 3

Συστατικά:

  • 1 κιλό νιόκι
  • 1 φλιτζάνι τυρί Gorgonzola, θρυμματισμένο
  • 1/2 φλιτζάνι καρύδια, χοντροκομμένα
  • 4 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο
  • 8-10 φύλλα φρέσκου φασκόμηλου
  • 1/2 φλιτζάνι παχύρρευστη κρέμα
  • Αλάτι και πιπέρι για να γευτείς
  • Τριμμένη παρμεζάνα για γαρνίρισμα

Οδηγίες:

1 tiri 1

Μαγειρέψτε τα νιόκι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μέχρι να επιπλεύσει στην επιφάνεια. Στραγγίζουμε και αφήνουμε στην άκρη, κρατώντας περίπου 1/2 φλιτζάνι από το νερό μαγειρέματος. Σε ένα μεγάλο τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τα φύλλα φασκόμηλου και μαγειρέψτε μέχρι να γίνουν τραγανά, περίπου 1-2 λεπτά ανά πλευρά. Βγάζουμε τα φύλλα φασκόμηλου από το τηγάνι και τα αφήνουμε στην άκρη σε χαρτοπετσέτα. Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε τα καρύδια ψιλοκομμένα και τα καβουρδίζουμε μέχρι να μυρίσουν, περίπου 2-3 λεπτά. Βγάζουμε τα καρύδια από το τηγάνι και τα αφήνουμε στην άκρη. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε την παχύρρευστη κρέμα στο τηγάνι. Ρίξτε το τυρί Gorgonzola και μαγειρέψτε μέχρι να λιώσει το τυρί και να γίνει λεία η σάλτσα, περίπου 3-4 λεπτά. Καρικέψτε με αλάτι και πιπέρι βάσει της γεύσης σας. Προσθέστε τα μαγειρεμένα νιόκι στο τηγάνι, ανακατεύοντας απαλά για να επικαλυφθούν ομοιόμορφα με τη σάλτσα κρέμας Gorgonzola. Εάν η σάλτσα είναι πολύ πηχτή, προσθέστε λίγο από το δεσμευμένο νερό μαγειρέματος για να αποκτήσετε την επιθυμητή συνοχή. Σερβίρετε τα νιόκι Gorgonzola σε ατομικά μπολ, γαρνίροντας με τα φρυγανισμένα καρύδια, τα τραγανά φύλλα φασκόμηλου και την τριμμένη παρμεζάνα, αν θέλετε. Αυτή η συνταγή νιόκι Gorgonzola εξισορροπεί τέλεια την κρεμώδη υφή του τυριού με τη γεύση των καρυδιών και την αρωματική γεύση του φασκόμηλου. Είναι ένα ανακουφιστικό και απολαυστικό πιάτο που σίγουρα θα εντυπωσιάσει κάθε λάτρη του τυριού. Απολαύστε το ως παρακμιακό κυρίως πιάτο ή ως πολυτελές συνοδευτικό για μια ιδιαίτερη περίσταση.

Συντάκτης

Δείτε Επίσης

Τελευταία άρθρα