27.4 C
Athens
Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, 2024

Γλυκό ψυγείου: Βραζιλιάνικο επιδόρπιο Pavé με τροπικές γεύσεις

Αυτή η νόστιμη συνταγή όχι μόνο δημιουργεί έναν εξαιρετικό συνδυασμό δύο τροπικών γεύσεων – του λεμονιού και της καρύδας – αλλά είναι επίσης πολύ εύκολη και δεν χρειάζεται ψήσιμο. Στη Βραζιλία, το αποκαλούν pavé, που θα μεταφραζόταν ως πλακόστρωτο ή τούβλο. Και στον γαστρονομικό κόσμο, συνήθως αναφέρεται σε πιάτα τετράγωνου ή ορθογώνιου σχήματος. Στη Βραζιλία, όπου το pavé είναι ένα πολύ δημοφιλές επιδόρπιο, αναφέρεται επίσης ως επιδόρπιο από στρώσεις μπισκότων. Ας το φτιάξουμε!

gliko psigeiou

Συστατικά

  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • 3 κουταλάκια του γλυκού βανίλια
  • 3 κουταλάκια κονιάκ
  • 1 κονσέρβα συμπυκνωμένο γάλα
  • 1 φλιτζάνι γάλα εβαπορέ
  • 1 1/2 φλιτζάνι χυμό λεμονιού (περίπου 8 λεμόνια)
  • 35 έως 40 μέτρια μπισκότα
  • Τριμμένη καρύδα για γεύση

 

Οδηγίες παρασκευής

  • Σε ένα μπολ ή ένα ταψί ανθεκτικό στη θερμότητα, ανακατέψτε το γάλα, τη βανίλια και το κονιάκ.
  • Ανακατέψτε στο μπλέντερ το συμπυκνωμένο γάλα, το εβαπορέ και το χυμό λεμονιού για 3 λεπτά.
  • Ένα ένα, παίρνετε τα μπισκότα, τα βουτάτε στο μείγμα γάλακτος, κονιάκ και βανίλιας για αρκετά δευτερόλεπτα, φροντίζοντας το γάλα να καλύπτει εντελώς τα μπισκότα. Μην αφήνετε τα μπισκότα στο μείγμα γάλακτος για πολύ καιρό, γιατί τα μπισκότα θα μαλακώσουν και θα σπάσουν.
  • Τοποθετήστε μια στρώση μπισκότων στον πάτο του ταψιού ή του ταψιού μέχρι να καλυφθεί και τοποθετήστε επίσης πολλά μπισκότα γύρω από τις άκρες του ταψιού.
  • Ρίξτε το ένα τρίτο του μείγματος γάλακτος και χυμού λεμονιού πάνω από τη στρώση των μπισκότων στον πάτο του ταψιού.
  • Βουτήξτε ξανά τα μπισκότα στο μείγμα γάλακτος και βάλτε άλλη μια στρώση. Στη συνέχεια, μια στρώση από το μείγμα γάλακτος, επαναλάβετε για άλλη μια φορά. τελειώνουμε με μια ελαφριά στρώση γάλακτος. Όταν τελειώσετε, θα έχετε συνολικά τρεις στρώσεις μπισκότα και τρεις γάλα.
    Το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 5 ώρες.

Συντάκτης

Δείτε Επίσης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταία άρθρα