Αυτές οι βάφλες χωρίς γλουτένη είναι εύκολες στην παρασκευή και ιδανικές για πρωινό ή brunch! Είναι ελαφριές, αφράτες και μπορείτε να τις προσαρμόσετε με τα αγαπημένα σας toppings.
Υλικά:
- 1 φλιτζάνι αλεύρι χωρίς γλουτένιο (βεβαιωθείτε ότι περιέχει ξανθάνη)
- 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
- 1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ
- ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 μεγάλο αυγό
- 1 φλιτζάνι γάλα (γαλακτοκομικό ή φυτικό)
- 2 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο ή λάδι καρύδας
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας (προαιρετικό)
Οδηγίες:
- Προθερμάνετε τη Μηχανή για Βάφλες: Ανάψτε τη μηχανή για βάφλες για να προθερμανθεί σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.
- Αναμείξτε τα Στερεά Υλικά: Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε μαζί το αλεύρι χωρίς γλουτένιο, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι μέχρι να συνδυαστούν καλά.
- Συνδυάστε τα Υγρά Υλικά: Σε ένα ξεχωριστό μπολ, χτυπήστε το αυγό και προσθέστε το γάλα, το λιωμένο βούτυρο και τη βανίλια. Ανακατέψτε καλά.
- Συνδυάστε Υγρά και Στερεά: Ρίξτε τα υγρά υλικά στα στερεά. Ανακατέψτε απαλά μέχρι να ενωθούν. Προσέξτε να μην ανακατέψετε υπερβολικά; λίγοι κόκκοι είναι εντάξει.
- Ψήστε τις Βάφλες: Λαδώστε ελαφρώς την προθερμασμένη μηχανή για βάφλες με σπρέι μαγειρέματος ή λίγο λάδι. Ρίξτε την κατάλληλη ποσότητα ζύμης στην μηχανή (συνήθως περίπου ½ φλιτζάνι, αλλά ποικίλει ανάλογα με το μοντέλο). Κλείστε το καπάκι και ψήστε για περίπου 3-5 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές.
- Σερβίρετε: Προσέξτε να αφαιρέσετε τις βάφλες και σερβίρετε αμέσως. Γαρνίρετε με φρέσκα φρούτα, σιρόπι σφενδάμου, γιαούρτι ή οποιαδήποτε toppings της επιλογής σας.
Συμβουλές:
- Προετοιμασία Από Νωρίς: Μπορείτε να φτιάξετε τη ζύμη από νωρίς και να την αποθηκεύσετε στο ψυγείο για γρήγορο πρωινό.
- Κατάψυξη: Οι υπόλοιπες βάφλες καταψύχονται καλά. Απλώς τις ξαναζεστάνετε σε τοστιέρα ή φούρνο για ένα γρήγορο γεύμα.
Απολαύστε τις νόστιμες βάφλες χωρίς γλουτένη σας!