Το κέικ μπανάνας με κανέλα είναι μια νόστιμη και εύκολη συνταγή για να απολαύσετε μια γλυκιά λιχουδιά που συνδυάζει τη γεύση της μπανάνας με το άρωμα της κανέλας. Είναι ιδανικό για πρωινό, σνακ ή και επιδόρπιο, και μπορεί να φτιαχτεί γρήγορα με απλά υλικά που πιθανώς έχετε ήδη στην κουζίνα σας.
Για να φτιάξετε το κέικ μπανάνας με κανέλα, θα χρειαστείτε τα εξής υλικά:
- 3 ώριμες μπανάνες
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο ή λιωμένο βούτυρο
- 2 αυγά
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη (ή εναλλακτικά, μέλι ή άλλο γλυκαντικό της επιλογής σας)
- 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1/2 φλιτζάνι γάλα (ή φυτικό γάλα για vegan εκδοχή)
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας (προαιρετικά)
Η διαδικασία είναι απλή:
- Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C και λαδώνετε μια φόρμα για κέικ.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, λιώνετε τις μπανάνες με ένα πιρούνι, μέχρι να γίνουν πολτός.
- Προσθέτετε τα αυγά, το λάδι (ή βούτυρο), τη ζάχαρη και τη βανίλια και ανακατεύετε καλά.
- Σε ξεχωριστό μπολ, αναμιγνύετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα, την κανέλα και το αλάτι.
- Σιγά-σιγά, προσθέτετε το μείγμα των ξηρών υλικών στο υγρό μείγμα και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθεί.
- Ρίχνετε το μείγμα στη φόρμα και ψήνετε για 50-60 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρό ένα ξυλάκι από το κέντρο του κέικ.
Αφήστε το κέικ να κρυώσει πριν το σερβίρετε. Η κανέλα προσθέτει έναν ζεστό, γλυκό χαρακτήρα στο κέικ μπανάνας, κάνοντάς το ακόμα πιο απολαυστικό.