Για να φτιάξετε σπιτικά καραμελωμένα ποπ κορν, χρειάζεστε λίγα απλά υλικά και λίγο χρόνο για να δημιουργήσετε μια γλυκιά και τραγανή λιχουδιά. Ακολουθήστε αυτήν την εύκολη συνταγή.
Υλικά:
- 1/2 φλιτζάνι καλαμπόκι για ποπ κορν
- 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1/4 φλιτζάνι βούτυρο
- 2 κουταλιές της σούπας καφέ ζάχαρη (ή μέλι για πιο φυσική γεύση)
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1/2 φλιτζάνι αμύγδαλα (προαιρετικά για περισσότερη γεύση)
Οδηγίες:
- Ξεκινήστε φτιάχνοντας το ποπ κορν. Βάλτε το καλαμπόκι σε μια μεγάλη κατσαρόλα με καπάκι και τοποθετήστε την σε μέτρια φωτιά. Ανάλογα με την ποσότητα, θα χρειαστείτε περίπου 5-7 λεπτά για να αρχίσει το καλαμπόκι να σκάει. Ανακινείτε τη κατσαρόλα περιστασιακά για να μην καεί το καλαμπόκι. Μόλις σταματήσει να σκάει, αφαιρέστε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
- Σε ένα μέτριο κατσαρολάκι, βάλτε το βούτυρο, τη ζάχαρη και την καφέ ζάχαρη σε μέτρια φωτιά και ανακατεύετε μέχρι να λιώσουν όλα τα υλικά και να αρχίσουν να βράζουν. Αφήστε το μείγμα να βράσει για 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς.
- Μόλις βράσει η καραμέλα, προσθέστε τη βανίλια και το αλάτι, και ανακατέψτε καλά.
- Ρίξτε την καραμέλα πάνω στο ποπ κορν και ανακατέψτε προσεκτικά για να καλυφθούν όλα τα ποπ κορν. Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε αμύγδαλα ή άλλους ξηρούς καρπούς για επιπλέον γεύση και τραγανότητα.
- Αφήστε το καραμελωμένο ποπ κορν να κρυώσει σε μια μεγάλη πιατέλα ή σε λαδόκολλα για περίπου 30 λεπτά πριν το σερβίρετε.
Αυτό το σπιτικό καραμελωμένο ποπ κορν είναι τέλειο για ταινίες ή για να το μοιραστείτε με φίλους και οικογένεια!