16.1 C
Athens
Τετάρτη, 6 Νοεμβρίου, 2024

Καρμπονάρα light: Πώς να απολαύσετε την καρμπονάρα σας χωρίς τύψεις

Η καρμπονάρα είναι ένα αγαπημένο πιάτο της ιταλικής κουζίνας, γνωστό για την πλούσια και κρεμώδη γεύση του. Αυτή η ελαφριά εκδοχή διατηρεί τη γεύση της κλασικής καρμπονάρα, ενώ παράλληλα μειώνει τις θερμίδες και τα λιπαρά, κάνοντάς την πιο υγιεινή επιλογή.

double cheese carbonara 102761 2 e1675769783329

Υλικά:

  • 200 γρ. ζυμαρικά (π.χ. σπαγγέτι ολικής αλέσεως)
  • 100 γρ. μπέικον ή πανσέτα (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και γαλοπούλα)
  • 2 αυγά
  • 50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 1 σκελίδα σκόρδο (προαιρετικά)
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Φρέσκος μαϊντανός για γαρνίρισμα

Οδηγίες:

  1. Μαγείρεμα Ζυμαρικών: Βράστε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Κρατήστε λίγο από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά.
  2. Μαγείρεμα Μπέικον: Σε ένα τηγάνι, προσθέστε το μπέικον ή την πανσέτα κομμένα σε μικρά κομμάτια. Μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσουν. Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε και λίγο σκόρδο για επιπλέον γεύση.
  3. Προετοιμασία Σάλτσας: Σε ένα μπολ, χτυπήστε τα αυγά και προσθέστε την τριμμένη παρμεζάνα. Ανακατέψτε καλά και προσθέστε λίγο φρέσκο πιπέρι.
  4. Συνδυασμός: Όταν τα ζυμαρικά είναι έτοιμα, στραγγίξτε τα και προσθέστε τα στο τηγάνι με το μπέικον. Απομακρύνετε από τη φωτιά και προσθέστε το μείγμα αυγών, ανακατεύοντας γρήγορα για να μην ψηθούν τα αυγά. Αν χρειαστεί, προσθέστε λίγο από το νερό των ζυμαρικών για να πετύχετε την επιθυμητή κρεμώδη υφή.
  5. Σερβίρισμα: Σερβίρετε αμέσως, γαρνίροντας με φρέσκο μαϊντανό και λίγο επιπλέον παρμεζάνα αν επιθυμείτε.

1400x919 SpaghettiCarbonara 557b6ff5 c4f3 4565 ae8e a506f7dcc415 0 1400x919 1 e1675676751880

Αυτή η ελαφριά καρμπονάρα διατηρεί όλες τις γεύσεις του κλασικού πιάτου, ενώ προσφέρει μια πιο υγιεινή επιλογή!

Συντάκτης

Δείτε Επίσης

Τελευταία άρθρα