20.7 C
Athens
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

Katsu Sando: Ένα σάντουιτς από την Ιαπωνία που θα σας ξετρελάνει

Τραγανές ζουμερές χοιρινές κοτολέτες ανάμεσα σε μαλακό ψωμί. Αυτό το ιαπωνικό Katsu Sando είναι ένα σπιτικό είδος σάντουιτς, αλλά απόλυτα ικανοποιητικό! Ξεπεράστε το αγαπημένο σας σάντουιτς με αυτή τη νέα αγαπημένη συνταγή.

katsu sando

Συστατικά

  • 25 γρ λευκό λάχανο, ψιλοκομμένο
  • 25 γρ κόκκινο λάχανο, ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας λευκό ξύδι
  • 2 κουταλιές της σούπας απλό αλεύρι
  • 1 αυγό, χτυπημένο
  • 150 γρ τριμμένη φρυγανιά panko
  • 80 γραμμάρια χοιρινές κοτολέτες ή 3-4 μίνι φιλέτα κοτόπουλου, λιωμένα
  • 6 μεγάλες αποφλοιωμένες ωμές γαρίδες, κομμένες στη μέση για να δώσουν 2 λεπτές φέτες η καθεμία
  • κραμβέλαιο ψυχρής έκθλιψης, για τηγάνισμα
  • 2-4 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
  • 4 φέτες άσπρο ψωμί

Για τη σάλτσα 

  • 2 κουταλιές της σούπας κέτσαπ
  • 1 κουταλιά της σούπας σάλτσα Worcestershire
  • 1 κουταλάκι σάλτσα σόγιας
  • 1 κουταλιά της σούπας καστανή ζάχαρη
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα (κίτρινη ή Ντιζόν)
  • ½ κουταλάκι λευκό ξύδι

ΒΗΜΑ 1

Βάλτε τα λάχανα σε δύο ξεχωριστά μικρά μπολ, πασπαλίστε το καθένα με ½ κουταλιά της σούπας ξύδι και αφήστε τα να μαριναριστούν. Σε χωριστά πιάτα βάζουμε το αλεύρι, το αυγό και τη φρυγανιά. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα τονκάτσου σε ένα μπολ και τα αφήνουμε στην άκρη.

ΒΗΜΑ 2

Πασπαλίζουμε το χοιρινό ή το κοτόπουλο σε αλεύρι, βουτάμε το αυγό και από τις δύο πλευρές και μετά στη φρυγανιά φροντίζοντας να καλυφθούν καλά. Ζεσταίνουμε 1 εκ. λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι μέχρι να ροδίσει η φρυγανιά μόλις πέσει μέσα. Τηγανίζουμε το χοιρινό ή το κοτόπουλο για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσει η επικάλυψη της ψίχας. Ανασηκώνουμε και πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι. Διατηρούμαι ζεστός.

ΒΗΜΑ 3

Πασπαλίζουμε, βουτάμε και καλύπτουμε τις γαρίδες με τον ίδιο τρόπο. Προσθέστε λίγο ακόμη λάδι στο τηγάνι αν χρειάζεται και τηγανίστε τις γαρίδες.

ΒΗΜΑ 4

Απλώστε μαγιονέζα πάνω στις φέτες ψωμιού και απλώστε τις σε μια σανίδα και στη συνέχεια περιχύστε λίγη σάλτσα τονκάτσου σε δύο από τις φέτες. Βάλτε το χοιρινό ή το κοτόπουλο σε μια φέτα με τονκάτσου και απλώστε τις γαρίδες σε μια στρώση στην άλλη. Ρίξτε με κουτάλι λίγο πράσινο λάχανο τουρσί πάνω στις γαρίδες και το τουρσί κόκκινο λάχανο στο χοιρινό ή το κοτόπουλο. Πιέστε άλλη μια φέτα ψωμί, με τη μαγιονέζα προς τα κάτω για να φτιάξετε ένα σάντουιτς. Κόψτε τις άκρες με ένα κοφτερό μαχαίρι και κόψτε κάθε μία στα τέσσερα.

Συντάκτης

Δείτε Επίσης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταία άρθρα