8.2 C
Athens
Κυριακή, 24 Νοεμβρίου, 2024

Κεφτεδάκια με σπανάκι και φασόλια 

Τα κεφτεδάκια με σπανάκι και φασόλια είναι ένα υγιεινό και νόστιμο πιάτο που μπορείτε να φτιάξετε εύκολα στο σπίτι. Είναι ένας έξυπνος τρόπος για να μάθουν τα παιδιά να τρώνε το σπανάκι, που είναι τόσο ωφέλιμο για την υγεία τους.

keftedakia 1

           Υλικά:

  • 1 κούπα φασολια
  • 1 κούπα σπανάκι ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Κύμινο
  • Κανέλα
  • Καρυκεύματα
  • Φρέσκο μαϊντανό για στολίσματα

Εκτέλεση:

  1. Βράζουμε τα φασόλια σε άφθονο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Αφαιρούμε το νερό και τα αφήνουμε στην άκρη.
  2. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σοτάρουμε για λίγα λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Προσθέτουμε τα φασόλια και το σπανάκι  και ανακατεύουμε καλά.
  4. Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, το κύμινο, την κανέλα και τα καρυκεύματα και ανακατεύουμε ξανά.
  5. Αφήνουμε το μείγμα να βράσει για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να ενωθούν όλα τα αρώματα.
  6. Αφαιρούμε το τηγάνι  από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει για λίγο.
  7. Σχηματίζουμε μικρές μπάλες από το μείγμα και τις τοποθετούμε σε ένα πιάτο.
  8. Σερβίρουμε τα κεφτεδάκια με φρέσκο μαϊντανό.

keftedakia 2

Τα κεφτεδάκια με σπανάκι και φασόλια είναι έτοιμα για σερβίρισμα! Απολαύστε τα με ρύζι ή πίτα και ένα κρύο ποτό για μια γευστική γεύμα. Καλή όρεξη!

Συντάκτης

Δείτε Επίσης

Τελευταία άρθρα