20.5 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Κέικ: Εύκολο κέικ με ξηρούς καρπούς για κάθε εποχή

Το κέικ με ξηρούς καρπούς είναι ένα απολαυστικό και πλούσιο επιδόρπιο που είναι αγαπητό σε πολλούς για την καλοσύνη του με ξηρούς καρπούς και τη γλυκιά, απολαυστική γεύση του. Αυτό το κέικ είναι ευέλικτο και μπορεί να παρασκευαστεί με διάφορους τρόπους, ενσωματώνοντας διαφορετικούς τύπους ξηρών καρπών για να ταιριάζει στις προτιμήσεις σας. Ακολουθεί μια απολαυστική περιγραφή του κέικ με ξηρούς καρπούς και πώς φτιάχνεται:

keik kafes scaled e1699518339112

Κέικ με ξηρούς καρπούς

Συστατικά:

  • 1 φλιτζάνι ανάμεικτους ξηρούς καρπούς (όπως καρύδια, πεκάν, αμύγδαλα και φουντούκια)
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/2 φλιτζάνι (1 ξυλάκι) ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 1 κουταλάκι του γλυκού καθαρό εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/4 φλιτζάνι πλήρες γάλα
  • Προαιρετικά: 1/4 φλιτζάνι κομματάκια ή κομμάτια μαύρης σοκολάτας (για μια επιπλέον στρώση απόλαυσης)

Οδηγίες:

  • Προθερμάνετε το φούρνο: Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 350°F (175°C). Λαδώνουμε και αλευρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ 9 ιντσών ή την στρώνουμε με λαδόκολλα για εύκολη αφαίρεση.
  • Ετοιμάζουμε τους ξηρούς καρπούς: Κόβουμε τους ανάμεικτους ξηρούς καρπούς σε μικρά κομμάτια. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν επεξεργαστή τροφίμων ή ένα μαχαίρι, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Κρατήστε μια χούφτα ξηρούς καρπούς για να στολίσετε την κορυφή του κέικ.
  • Κοσκινίζουμε τα ξηρά υλικά: Σε ένα μεσαίου μεγέθους μπολ κοσκινίζουμε μαζί το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Το κοσκίνισμα βοηθά στη διασφάλιση ομοιόμορφης ανάμειξης.
  • Κρέμα Βούτυρο και Ζάχαρη: Σε ένα ξεχωριστό μεγάλο μπολ αναμίξτε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου και την κρυσταλλική ζάχαρη μαζί μέχρι το μείγμα να γίνει ελαφρύ και αφράτο. Αυτό μπορεί να γίνει με μίξερ χειρός ή μίξερ βάσης.
  • Προσθέστε αυγά και βανίλια: Προσθέστε τα αυγά, ένα κάθε φορά, ανακατεύοντας καλά μετά από κάθε προσθήκη. Ανακατεύουμε με το καθαρό εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν όλα καλά.
  • Ενσωματώνουμε Ξηρά Υλικά: Προσθέτουμε σταδιακά τα κοσκινισμένα ξηρά υλικά στο υγρό μείγμα, εναλλάξ με το γάλα. Ξεκινήστε και τελειώστε με τα ξηρά υλικά και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσέξτε να μην αναμειχθεί υπερβολικά.
  • Διπλώστε σε ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς: Διπλώστε απαλά τους ψιλοκομμένους ανάμεικτους ξηρούς καρπούς στο κουρκούτι. Εάν προσθέτετε κομματάκια σοκολάτας, διπλώστε τα σε αυτό το στάδιο.
  • Ψήσιμο: Ρίξτε τη ζύμη στην προετοιμασμένη φόρμα του κέικ, απλώνοντάς την ομοιόμορφα. Πασπαλίστε από πάνω τους κρατημένους ξηρούς καρπούς για διακόσμηση. Τοποθετήστε το ταψί στον προθερμασμένο φούρνο και ψήστε για περίπου 30-35 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο του κέικ.
  • Ψύξτε και σερβίρετε: Βγάζετε το κέικ με ξηρούς καρπούς από το φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει στο ταψί για περίπου 10 λεπτά. Στη συνέχεια, μεταφέρετέ το σε μια σχάρα για να κρυώσει εντελώς. Μόλις κρυώσει το κέικ, μπορείτε να το πασπαλίσετε με ζάχαρη άχνη ή να το περιχύσετε με ένα απλό γλάσο για πρόσθετη γλυκύτητα.

keik me ksirous karpous e1699518374594

Το κέικ με ξηρούς καρπούς είναι ένα απολαυστικό επιδόρπιο που μπορείτε να το απολαύσετε μόνο του ή με μια μπάλα παγωτό βανίλια. Η ξηρή, πλούσια γεύση και η τρυφερή, εύθρυπτη υφή του το καθιστούν τέλεια απόλαυση για κάθε περίσταση. Είτε το σερβίρετε σε μια ειδική γιορτή είτε το απολαμβάνετε ως καθημερινή απόλαυση, το κέικ με ξηρούς καρπούς είναι ένα πιο ευχάριστο πλήθος που θα ικανοποιήσει τις επιθυμίες σας για γλυκό με κάθε νόστιμη μπουκιά.

Συντάκτης

Δείτε Επίσης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταία άρθρα