MoΑυτό το υπέροχο κέικ συνδυάζει τη γλύκα των φραουλών με την πλούσια γεύση του ελαιόλαδου για μια μοναδική και απολαυστική απόλαυση. Ιδανικό για μια ειδική περίσταση ή απλώς ως μια γλυκιά απόλαυση, αυτό το κέικ είναι βέβαιο ότι θα εντυπωσιάσει τους φίλους και την οικογένειά σας.
Συστατικά:
- 1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- 2 μεγάλα αυγά
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1/2 φλιτζάνι γάλα
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 1 φλιτζάνι φράουλες κομμένες σε κύβους
- Ζάχαρη άχνη
Οδηγίες:
- Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 350°F (180°C) και αλείψτε ένα στρογγυλό ταψί 9 ιντσών με ελαιόλαδο ή αντικολλητικό σπρέι μαγειρέματος.
- Σε ένα μεσαίο μπολ, χτυπήστε μαζί το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι μέχρι να ενωθούν καλά.
- Σε ένα ξεχωριστό μεγάλο μπολ χτυπάμε τη ζάχαρη και τα αυγά μαζί μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέστε σταδιακά το ελαιόλαδο, το γάλα και το εκχύλισμα βανίλιας, ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Προσθέστε σιγά σιγά τα ξηρά υλικά στα υγρά υλικά, ανακατεύοντας μέχρι να ενωθεί καλά το κουρκούτι. Προσέξτε να μην αναμειχθεί υπερβολικά.
- Διπλώνουμε απαλά τις φράουλες κομμένες σε κύβους, προσέχοντας να μην θρυμματιστούν.
- Ρίχνουμε το κουρκούτι στο έτοιμο ταψί και λειαίνουμε την κορυφή με μια σπάτουλα.
- Ψήστε το κέικ στον προθερμασμένο φούρνο για 35-40 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που έχετε τοποθετήσει στο κέντρο.
- Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει στο ταψί για 10 λεπτά πριν το μεταφέρουμε σε σχάρα για να κρυώσει εντελώς.
- Μόλις κρυώσει το κέικ, πασπαλίστε το πάνω μέρος με ζάχαρη άχνη για μια όμορφη τελική πινελιά.
- Κόψτε και σερβίρετε το κέικ με φρέσκες φράουλες από πάνω για μια επιπλέον ιδιαίτερη πινελιά.
Αυτό το κέικ με φράουλες και ελαιόλαδο είναι ένας απολαυστικός και απροσδόκητος συνδυασμός που σίγουρα θα ευχαριστήσει τους γευστικούς σας κάλυκες. Απολαύστε το με ένα φλιτζάνι τσάι ή καφέ για ένα νόστιμο επιδόρπιο ή σνακ.