9.4 C
Athens
Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου, 2024

Κομπλότ ροδάκινo: Γλυκό επιδόρπιο για κάθε περίσταση με ροδάκινο

Η συνταγή για το κομπλότ της ροδάκινης είναι ένα γλυκό και νόστιμο επιδόρπιο που συνήθως σερβίρεται ζεστό με παγωτό ή κρέμα παγωτού. Είναι αγαπητό για την εύκολη προετοιμασία του και την απολαυστική γεύση του.

peach1 ready

Υλικά:

  • 6-8 ροδάκινα, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 1/2 φλιτζάνι βούτυρο, λιωμένο
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικινγκ πάουντερ
  • Πρέζα αλάτι

Οδηγίες:

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
  2. Ανακατέψτε τα ροδάκινα με το ένα ημικύκλιο της ζάχαρης και την κανέλα και απλώστε τα ομοιόμορφα σε ένα λαδωμένο ταψί.
  3. Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το λιωμένο βούτυρο, το αλεύρι, το γάλα, το μπέικινγκ πάουντερ και το αλάτι μέχρι να σχηματιστεί μια ομοιόμορφη ζύμη.
  4. Απλώστε τη ζύμη πάνω από τα ροδάκινα στο ταψί.
  5. Ψήστε για περίπου 30-35 λεπτά, μέχρι η ζύμη να χρυσώσει και να φουσκώσει.
  6. Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε το κομπλότ να κρυώσει για λίγο πριν σερβίρετε.
  7. Σερβίρετε το κομπλότ της ροδάκινης ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου, συνοδευόμενο με παγωτό ή κρέμα παγωτού αν επιθυμείτε.

peach3 ready

Αυτή η απλή συνταγή θα σας προσφέρει ένα γλυκό και γευστικό επιδόρπιο που θα ενθουσιάσει τους φίλους και την οικογένειά σας!

Συντάκτης

Δείτε Επίσης

Τελευταία άρθρα