22.3 C
Athens
Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου, 2024

Κοτόπουλο πατάτες: Poutine με κοτόπουλο και σάλτσα τσένταρ

Το Poutine είναι ένα κλασικό καναδικό πιάτο που συνδυάζει τραγανές πατάτες, αλμυρή σάλτσα και τυρόπηγμα. Αυτή η εκδοχή αναδεικνύει την παραδοσιακή συνταγή ενσωματώνοντας τρυφερό κοτόπουλο και μια πλούσια σάλτσα τυριού τσένταρ, καθιστώντας τo ιδανικό φαγητό για ένα απολαυστικό γεύμα.

kototpoulo

Συστατικά:

Για τις πατάτες:

  • 2 μεγάλες πατάτες τηγανητές, κομμένες σε τηγανητές πατάτες
  • 2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
  • Αλάτι, για γεύση

Για το κοτόπουλο:

  • 2 στήθη κοτόπουλου, ψημένα και τριμμένα
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι για να γευτείς
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα

Για τη σάλτσα τσένταρ:

  • 2 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο
  • 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • 1 φλιτζάνι τριμμένο κοφτερό τυρί τσένταρ
  • Αλάτι και πιπέρι για να γευτείς
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν (προαιρετικά)

Οδηγίες:

  1. Ετοιμάστε τις πατάτες:
    • Προθερμάνετε το φούρνο στους 425°F (220°C).
    • Ρίξτε τις κομμένες πατάτες σε φυτικό λάδι και απλώστε τις ομοιόμορφα σε ένα ταψί.
    • Αλατοπιπερώνουμε. Ψήνουμε για 25-30 λεπτά, αναποδογυρίζοντας μέχρι τη μέση, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά.
  2. Μαγειρέψτε το κοτόπουλο:
    • Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
    • Αλατοπιπερώνουμε τα στήθη κοτόπουλου, σκόρδο σε σκόνη και πάπρικα.
    • Μαγειρέψτε για περίπου 6-7 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ψηθεί. Μόλις κρυώσει, ψιλοκόψτε το κοτόπουλο χρησιμοποιώντας δύο πιρούνια.
  3. Φτιάξτε τη σάλτσα τσένταρ:
    • Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά λιώνουμε το βούτυρο.
    • Χτυπάμε το αλεύρι για να δημιουργηθεί ένα ρου, μαγειρεύοντας για περίπου 1-2 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
    • Χτυπάμε σταδιακά το γάλα, φροντίζοντας να μην υπάρχουν σβώλοι. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να δέσει η σάλτσα (περίπου 3-5 λεπτά).
    • Αποσύρουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε το τριμμένο τυρί τσένταρ μέχρι να λιώσει και να γίνει κρέμα. Πασπαλίστε με αλάτι, πιπέρι και καγιέν αν χρησιμοποιείτε.
  4. Συναρμολογήστε το Poutine:
    • Σε ένα πιάτο ή μπολ, στρώστε τις τραγανές πατάτες, το τριμμένο κοτόπουλο και περιχύστε γενναιόδωρα τη σάλτσα τσένταρ από πάνω.
    • Για μια επιπλέον πινελιά, μπορείτε να προσθέσετε τυρόπηγμα από πάνω και να τα αφήσετε να λιώσουν ελαφρώς.
    • Σερβίρετε αμέσως και απολαύστε την ανακουφιστική σπιτική πουτίνι κοτόπουλου!

kitopoulo

Αυτό το πιάτο είναι τέλειο για όλες τις  ημέρες ή κάθε φορά που λαχταράτε ένα πλούσιο γεύμα. Καλή σας όρεξη!!!

Συντάκτης

Δείτε Επίσης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταία άρθρα