13 C
Athens
Σάββατο, 16 Νοεμβρίου, 2024

Κοτόπουλο πορτοκάλι: Συνταγή κοτόπουλου με ψητό πορτοκάλι και δενδρολίβανο

Αυτό το ψητό κοτόπουλο με γλάσο με πορτοκάλι και δεντρολίβανο συνδυάζει τη γλυκύτητα των ψημένων πορτοκαλιών με την αρωματική ουσία του φρέσκου δεντρολίβανου, με αποτέλεσμα ένα πιάτο που είναι τόσο γευστικό όσο και οπτικά ελκυστικό. Το γλάσο μελιού και Dijon δημιουργεί μια τέλεια ισορροπία γλυκού και αλμυρού, ενισχύοντας τη φυσική χυμώδης των μηρών κοτόπουλου. Οι ψητές φέτες πορτοκαλιού εμποτίζουν το πιάτο με εσπεριδοειδή φωτεινότητα, αναδεικνύοντας τη συνολική γεύση. Σερβίρετε αυτό το πιάτο με τα αγαπημένα σας συνοδευτικά ή ένα κρεβάτι κουσκούς για να απολαύσετε τους υπέροχους χυμούς. Είναι μια απολαυστική συνταγή που φέρνει ζεστασιά και βάθος στη γευστική σας εμπειρία

kotopoulo 2

Συστατικά:

  • 4 μπούτια κοτόπουλου με κόκαλα, με το δέρμα
  • 2 πορτοκάλια, κομμένα σε φέτες
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας μέλι
  • 1 κουταλιά της σούπας
  • μουστάρδα Dijon
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο
  • Αλάτι και μαύρο πιπέρι για γεύση
  • Ξύσμα πορτοκαλιού για γαρνίρισμα

Οδηγίες:

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200°C. Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα. Σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε ελαφρά μαζί το ελαιόλαδο, το μέλι, τη μουστάρδα Dijon, το ψιλοκομμένο σκόρδο, το ψιλοκομμένο δεντρολίβανο, το αλάτι και το μαύρο πιπέρι. Στεγνώστε τα μπούτια του κοτόπουλου με χαρτί κουζίνας και βάλτε τα στο έτοιμο ταψί. Τοποθετήστε τις φέτες πορτοκαλιού γύρω και πάνω από τα μπούτια του κοτόπουλου. Αλείψτε το κοτόπουλο και τα πορτοκάλια με το έτοιμο γλάσο με μέλι και δεντρολίβανο, φροντίζοντας να στρώσετε το κοτόπουλο ομοιόμορφα. Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 35-40 λεπτά ή μέχρι το κοτόπουλο να φτάσει σε εσωτερική θερμοκρασία 165°F (74°C) και η φλούδα να γίνει χρυσή και τραγανή.

kotopoulo 1

Προαιρετικά: Ψήνουμε για επιπλέον 2-3 λεπτά για επιπλέον καραμελοποίηση. Βγάζετε από το φούρνο και αφήνετε να ξεκουραστεί για λίγα λεπτά πριν το σερβίρετε. Γαρνίρετε με ξύσμα πορτοκαλιού για μια έκρηξη φρεσκάδας εσπεριδοειδών.

 

Συντάκτης

Δείτε Επίσης

Τελευταία άρθρα