13.2 C
Athens
Σάββατο, 23 Νοεμβρίου, 2024

Κοτόπουλο συνταγή: Πεντανόστιμη συνταγή κοτόπουλου με μελιτζάνα και μπέικον 

Αυτή η συνταγή κοτόπουλου με μελιτζάνα και μπέικον είναι ένα νόστιμο και εύκολο γεύμα που συνδυάζει αλμυρό κοτόπουλο τυλιγμένο με μπέικον με γευστική σοταρισμένη μελιτζάνα. Το μπέικον προσθέτει μια καπνιστή γεύση στο πιάτο, ενώ η μελιτζάνα δίνει μια τρυφερή και ελαφρώς γλυκιά αντίθεση.

melitzana 1

             Συστατικά:

  • 4 στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλα και πέτσα
  • 1 μεγάλη μελιτζάνα, κομμένη σε ροδέλες
  • 8 φέτες μπέικον
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο βασιλικό
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Ελαιόλαδο
  • Φρέσκος μαϊντανός για γαρνίρισμα

Οδηγίες:

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 375°F (190°C).
  2. Αλατοπιπερώνουμε τα στήθη κοτόπουλου, ρίγανη και βασιλικό.
  3. Τυλίξτε κάθε στήθος κοτόπουλου με 2 φέτες μπέικον, φροντίζοντας να καλύψει όλο το στήθος.
  4. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά με λίγο ελαιόλαδο. Προσθέστε τα τυλιγμένα στήθη κοτόπουλου και μαγειρέψτε για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι το μπέικον να γίνει ελαφρώς τραγανό. Βγάζετε από το τηγάνι και αφήνετε στην άκρη.
  5. Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε λίγο ακόμα ελαιόλαδο αν χρειάζεται και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο για ένα λεπτό μέχρι να μυρίσει.
  6. Προσθέστε τις κομμένες φέτες μελιτζάνας στο τηγάνι και μαγειρέψτε για περίπου 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν και να μαλακώσουν. Αλατοπιπερώνουμε.
  7. Μόλις ψηθεί η μελιτζάνα, τοποθετήστε τα στήθη κοτόπουλου πάνω από τις φέτες μελιτζάνας στο τηγάνι.
  8. Μεταφέρετε το τηγάνι στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνετε για περίπου 20-25 λεπτά μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο και να γίνει τραγανό το μπέικον.
  9. Βγάζετε από το φούρνο και αφήνετε να ξεκουραστεί για λίγα λεπτά πριν το σερβίρετε.
  10. Γαρνίρουμε με φρεσκοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε ζεστό.

melitzana 2

Αυτό το πιάτο είναι τέλειο για ένα βραδινό δείπνο ή μια ειδική περίσταση. Το σίγουρο είναι ότι η απόλαυση του πιάτου αυτού θα σας μείνει αξέχαστη και, σίγουρα, θα θέλετε να επαναλάβετε τη συνταγή.

Συντάκτης

Δείτε Επίσης

Τελευταία άρθρα