Η κοτόσουπα είναι ένα κλασικό πιάτο που προσφέρει ζεστασιά και θρεπτικά συστατικά. Ακολουθήστε την παρακάτω συνταγή για να φτιάξετε μια νόστιμη κοτόσουπα.
Υλικά:
- 1 κοτόπουλο (περίπου 1.5 κιλό), κομμένο σε μερίδες
- 2 λίτρα νερού
- 2 καρότα, κομμένα σε φέτες
- 2 πατάτες, κομμένες σε κύβους
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 1 κλωνάρι σέλινο, κομμένο
- 1 φύλλο δάφνης
- Αλάτι και πιπέρι, κατά προτίμηση
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- Φρέσκος μαϊντανός για γαρνίρισμα
Οδηγίες:
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, προσθέστε το ελαιόλαδο και ζεστάνετε σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρετε μέχρι να γίνουν διάφανα.
- Προσθέστε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα και ρίξτε το νερό. Αφήστε το να βράσει και αφαιρέστε τον αφρό που σχηματίζεται στην επιφάνεια.
- Προσθέστε τα καρότα, τις πατάτες, το σέλινο και το φύλλο δάφνης. Αλατοπιπερώστε κατά προτίμηση.
- Μειώστε τη θερμοκρασία και σκεπάστε την κατσαρόλα. Αφήστε τη σούπα να σιγοβράσει για περίπου 1-1.5 ώρα, ή μέχρι το κοτόπουλο να είναι τρυφερό και να ξεκολλάει εύκολα από τα κόκαλα.
- Αφαιρέστε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα και αφήστε το να κρυώσει. Αφαιρέστε την πέτσα και τα κόκαλα και κόψτε το κρέας σε μικρές μπουκιές. Επιστρέψτε το κοτόπουλο στη σούπα.
- Αφήστε τη σούπα να βράσει για άλλα 10 λεπτά. Σερβίρετε ζεστή, γαρνιρισμένη με φρέσκο μαϊντανό.
Αυτή η κοτόσουπα είναι ιδανική για κρύες μέρες και προσφέρει ζεστασιά και θρεπτικά συστατικά σε κάθε γουλιά!