Δεν χρειάζεστε πολλά και πολύπλοκα συστατικά για μπουκιές από κουνουπίδι με σουσάμι. Πρόκειται για μια Vegan συνταγή, που μπορούν να απολαύσουν όλοι.
Για το κουνουπίδι:
- 1 κεφάλι κουνουπίδι
- 1 φλιτζάνι αλεύρι ολικής αλέσεως προαιρετικά
- 4 κουταλιές της σούπας αλεύρι ταπιόκας προαιρετικά
- 1/2 φλιτζάνι φυτικό γάλα προαιρετικά
- 1/2 φλιτζάνι νερό προαιρετικά
- 1 κουταλιά της σούπας θαλασσινό αλάτι
Για τη σάλτσα:
- 1/4 φλιτζάνι αμινοξέα tamari ή καρύδας
- 1/4 φλιτζάνι αγαύη
- 3 κουταλιές της σούπας μηλόξυδο
- 1 κουταλιά της σούπας σησαμέλαιο
- 1 κουταλιά της σούπας καυτερή σάλτσα
- 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο τζίντζερ
- 2 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένο σκόρδο
- 1/2 φλιτζάνι ζωμός λαχανικών ή νερό
- 4 κουταλιές της σούπας αλεύρι ταπιόκας
Πώς να ετοιμάσετε μπουκιές κουνουπιδιού από σουσάμι
Για το κουνουπίδι:
- Κόβουμε 1 κεφάλι κουνουπίδι σε μπουκίτσες μπουκιές.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι ολικής αλέσεως, το αλεύρι ταπιόκας, το φυτικό γάλα, το νερό και το θαλασσινό αλάτι.
- Προσθέστε όλα τα μπουκετάκια κουνουπιδιού σε ένα μπολ μέχρι να επικαλυφθούν ομοιόμορφα στο κουρκούτι. Ψήστε τα στη φριτέζα σας στους 400 βαθμούς για 10 λεπτά ανακινώντας τα μέχρι τη μέση, Ή ψήστε τα στο φούρνο για 20 λεπτά αναποδογυρίζοντας τα μισά του δρόμου.
Για να φτιάξετε τη σάλτσα:
- Συνδυάστε τα αμινοξέα ταμάρι ή καρύδας, αγαύη, ξύδι ρυζιού, σησαμέλαιο, καυτερή σάλτσα, κιμά τζίντζερ και ψιλοκομμένο σκόρδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Αφήνουμε να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά για λίγα λεπτά
- Προσθέστε το ζωμό λαχανικών και το αλεύρι ταπιόκας στο μείγμα και ανακατέψτε μέχρι να γίνει απαλό. Φροντίστε να ανακατεύετε συνεχώς διαφορετικά θα κάψει.
- Μόλις κολλήσει η σάλτσα προσθέστε το κουνουπίδι και μαγειρέψτε μέχρι να ζεσταθεί παντού
- Προσθέστε μια μπάλα καστανό ρύζι σε ένα μπολ και προσθέστε από πάνω το κουνουπίδι και το σουσάμι