Η κρεμώδης σούπα μανιταριών είναι μια εξαιρετικά γευστική και θρεπτική επιλογή για τις κρύες μέρες του χειμώνα. Με τα μανιτάρια να προσφέρουν μοναδική γεύση και την κρέμα να προσδίδει μια αίσθηση απαλότητας, αυτή η σούπα είναι ιδανική για κάθε γεύμα ή ως ορεκτικό για μια πιο επίσημη βραδιά.
Υλικά:
- 500 γρ. φρέσκα μανιτάρια (λευκά ή πορτομπέλο)
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 πατάτα, κομμένη σε κύβους (για κρεμώδη υφή)
- 1 λίτρο ζωμός λαχανικών ή κοτόπουλου
- 200 ml κρέμα γάλακτος
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- Αλάτι και πιπέρι, κατά προτίμηση
- Φρέσκος μαϊντανός για γαρνίρισμα
Οδηγίες:
- Σε μια κατσαρόλα, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σοτάρετε για περίπου 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να γίνουν διάφανα.
- Προσθέστε τα μανιτάρια και τη πατάτα και σοτάρετε για 10 λεπτά, μέχρι τα μανιτάρια να αρχίσουν να μαλακώνουν και να απελευθερώσουν τα υγρά τους.
- Ρίξτε το ζωμό στη κατσαρόλα και αφήστε το μείγμα να σιγοβράσει για περίπου 15-20 λεπτά, ή μέχρι η πατάτα να μαλακώσει πλήρως.
- Όταν τα υλικά έχουν μαγειρευτεί, αφαιρέστε τη σούπα από τη φωτιά και πολτοποιήστε την με ένα μπλέντερ χειρός μέχρι να αποκτήσει μια λεία και κρεμώδη υφή.
- Επιστρέψτε τη σούπα στη φωτιά και προσθέστε την κρέμα γάλακτος. Ανακατέψτε καλά και αφήστε να βράσει για 2-3 λεπτά. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι σύμφωνα με την προτίμησή σας.
- Σερβίρετε τη σούπα σε μπολ, γαρνίροντας με φρέσκο μαϊντανό.
Αυτή η κρεμώδης σούπα μανιταριών είναι η ιδανική επιλογή για μια ζεστή και γευστική εμπειρία. Η πλούσια γεύση των μανιταριών συνδυάζεται τέλεια με την απαλότητα της κρέμας, κάνοντάς την μια απόλαυση για το στομάχι και τις αισθήσεις. Προσθέστε αυτή τη συνταγή στην καθημερινή σας ρουτίνα για ένα υγιεινό και νόστιμο γεύμα!